Vitalij - ett ljus i TFF-mörkret

Så var då första pusselbiten lagd i det pussel av nya spelare som verkligen behövs för att rädda TFF kvar i superettan. 19-årige estländaren, Vitalij Gussev visade med en gång en kvalitet som saknats åtminstone framåt i TFF tidigare av i år.
Sport • Publicerad 18 augusti 2002

Redan från början tog han tag i anfallsspelet mot Brage och gjorde också det allra mesta rätt när han väl fick bollen. Det kändes också helt logiskt, att just han fick rädda en ny ynka TFF-poäng via sitt mål till 1-1 efter 50 minuters spel. - Jag fick bollen av Wellington och hade bara att peta den till höger om Brages utrusande målvakt, förklarar Vitalij efter matchen. Som så ofta i år bjöd TFF motståndarna på ledningsmålet till 0-1 och för andra matchen i rad gjorde Pål Lundin en felbedömning. Upptakten var markeringsmissar på löpande band i TFF-försvaret och i slutändan kom Pål helt på mellanhand vilket gjorde det lätt för Jimmy Rajala att lobbskjuta in 0-1 i den 35:e minuten. Även om Vitalij Gussev mattades något efter hand var han hela tiden med i bollhållningen när TFF anföll och det såg också väldigt bra ut på bred front, när väl Wellington Andersson kom med i leken. Han ersatte skadade Andreas Olsson strax före pausen och var bäst i TFF under resten av matchen. Jens Sloth har fått ta emot mycket negativt och har heller inte fram till tränarbytet under sommaren fått chansen att spela kontinuerligt och därmed spela in sig i TFF-laget men han går nu från klarhet till klarhet och i går var han jämte Vitalij den klart bäste TFF-aren!