Annons

"Vissa spelare gör inte mycket på träningen"

I kväll spelar Pingvin superviktigt derby mot Malmö hemma på Pilevallen. Förlust och elitserien kan gå om intet. Nu gäller det att alla drar åt samma håll och spelar som ett lag, menar tränaren Mark Stacey. "Med rätt inställning är det inga problem", säger han.
Sport • Publicerad 21 juni 2005

Pingvins herrlag genomgår en generationsväxling och skador har till viss del hämmat laget under våren/försommaren.

Men tränaren Mark Stacey, som fick ta över efter Rico van Wyk, tycker inte att det rymmer hela sanningen. Det handlar också om spelarnas inställning till sitt idrottande, om att inse att framgångar kostar i form av uppoffringar.

Annons

– Laget måste träna hårdare. Vi har slarvat och inte satsat allt på träningarna, säger han och fortsätter:

– Vissa spelare gör inte mycket på träningen. De tränar tio minuter, sedan kliver de av och klagar på något problem. Det klagas under matcherna också, menar Stacey. Förlustmatchen mot Malmö borta i maj lyfter han fram som det mest talande exemplet.

– Det var jättepinsamt. Man kan klaga hur mycket som helst på planen och på domaren men det hjälper inte om man inte har rätt inställning.

Han vill inte peka ut några spelare utan vill bara mana till självrannsakan i truppen.

– Det gäller att spela som ett lag.

Seger mot Malmö är förmodligen ett måste om det ska bli spel i elitserien i höst. Malmö, Pingvin och Vänersborg " de tre lag som slåss om de två elitserieplatserna bakom klara Göteborg " har alla sex poäng och i sista omgången möts Pingvin och Vänersborg i Vänersborg.

– Vi måste vinna mot Malmö. Gör vi inte det blir det jättesvårt. Det gäller att spelarna inser att om vi inte vinner är det hej då till elitserien. Men med rätt inställning är det inga problem, vi har ett starkt lag och alla ska vara tillgängliga, säger Mark Stacey som vet hur Malmö kommer att spela.

– De kommer att attackera vår kedjelinje och uthalven med klungspelare och då måste vi tackla. Försvaret är den viktigaste delen av spelet, bra försvar ger också bra anfall. James Mansell och Ted Holmgren (lagkapten) tillhör de mest rutinerade i Pingvin och de håller med Mark Stacey om att laget inte tränat bra.

Som möjliga förklaringar nämner de bland annat tränaravhoppet och att en falsk säkerhet kan ha smugit sig in redan i början av säsongen.

– Det såg nästan för bra ut i våras, säger "Jamie" som efter en djup svacka åter kan se positiva tendenser i lagets sätt att uppträda.

Annons

– De sista två matcherna har vi spelat jävligt bra, även om vi fick stryk uppe i Göteborg. Men vi ligger efter med fitnessträningen och det har gjort oss trötta mot slutet av matcherna.

Ted Holmgren är också inne på att Pingvinskutan nu är på väg åt rätt håll.

– Vändningen kom i Wexiömatchen och det känns som de gamla i laget börjat ta mer ansvar. Det har brustit i organisationen tidigare och alla har väntat på att någon ska ta tag i det, men nu känns det mycket bättre.

Han ser fram emot derbydrabbningen.

– Derby är derby och det kommer att bli hårt. Det kommer att kännas.

0410-545 29/0739-884578

jonas.gustafsson@allehandasyd.se

Rugby TrelleborgJonas Gustafsson
Rugby TrelleborgJonas Gustafsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons