Annons

Vindarna lurar Nilsson

I torsdagens första omgång sköt han först fullt. Sedan kom det tre bom i omgången där efter. Därmed försvann chanserna för Stefan Nilsson att nå en topplacering i VM i skeet.
Sport • Publicerad 18 september 2014
Stefan Nilsson.
Stefan Nilsson.Foto: Foto: Tom Wall

Kraftiga byvindar ställer till det för skeetskyttarna i VM i Granada. Plötsliga vindar gör det tufft för Stefan Nilsson och de andra skyttarna.

– Det är som det är. Det blåste till i sista serien och då blev jag lite stressad, säger trelleborgaren i telefon från Spanien.

Annons

Han började dagen med 25 träff av 25 möjliga. Men i torsdagens andra omgång blev det bara 22 träff.

– Det kommer riktigt kraftiga byvindar emellanåt, men det är egentligen inget att skylla på, säger Stefan Nilsson.

Efter sin svaga första dag, då det blev 23 och 22, ligger Stefan Nilsson 59:a, med sina 92 träff.

– I onsdags hade jag lite problem att se duvorna för det var ett konstigt ljus då, det var det många som tyckte. Jag provade olika glas, men inget blev riktigt bra, berättar Nilsson.

– Det är klart man är besviken, men tittar man i resultatlistan är det många vassa namn bakom mig. Det är många som har misslyckats här, fortsätter trelleborgaren.

Det är ljus och vind som ställt till det. Själva skyttet har känts bra.

– Jag har tyckt att jag har haft bra koll på det ändå. Det har varit en lång säsong men jag har hela tiden lagt fokus på VM. Kanske har jag lagt lite väl stort fokus på VM istället för att ta varje tävling för sig, säger Stefan Nilsson.

På fredagen skjuts den femte och sista omgången, och sedan finalen.

– Nu gäller det att snygga till siffrorna imorgon och hoppas att de andra misslyckas. Allt kan hända, han som ledde i dag sköt 19 i en serie, säger Stefan Nilsson.

För en svensk gick det bättre i går. Marcus Svensson sköt fullt och är med sina 96 träff av 100 bara en duva från en finalplats.

Annons

– Vädret är som besvärligast på eftermiddagen. Marcus sköt nu på kvällen bland de sista, då var det betydligt bättre väder, säger den svenske förbundskaptenen Claes Johansson.

Den tredje svensken Henrik Jansson hade en mindre lyckad dag i går med 45 träff och ligger 51:a.

I samband med grundomgången avgörs även lagtävlingen. Sverige är tia inför sista skjutningen och har hela sex duvor upp till medalj.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons