Annons

Vilken avslutning

Ibland blir allt långt bättre än man kunnat förvänta och det gäller i allra högsta grad för Thomas Udén i Minnesberg. I går gjorde han sin sista match med laget som tränare och Thomas & Co besegrade Lilla Beddinge med 11–1 (6–1)!
Sport • Publicerad 28 juni 2008
Thomas Udén lämnar Minnesberg som tränare och flyttar hem till Sundsvall. En bättre avslutning än den i går kunde han inte få och här ses han i fokus efter matchen mot Lilla Beddinge. BILD: Sigge Hanssonild: Sig
Thomas Udén lämnar Minnesberg som tränare och flyttar hem till Sundsvall. En bättre avslutning än den i går kunde han inte få och här ses han i fokus efter matchen mot Lilla Beddinge. BILD: Sigge Hanssonild: SigFoto: 

Thomas Udén har varit i Minnesberg i sammanlagt sex säsonger och har i år fungerat som tränare tillsammans med Ki Nilsson. Det har under matcherna inneburit att Ki agerat spelande assisterande tränare, medan Thomas coachat laget från sidlinjen.

Ända till i går och med knappa kvarten kvar men då blev det extra jubel på idrottsplatsen. Anledningen var att Thomas då hoppade in och med i spelet.

Annons

Något mål från hans fötter eller huvud blev det inte men ett roligt avslut.

- Det känns vemodigt att lämna men jag kommer att flytta hem till Sundsvall och anledningen är främst att min fru har fått jobb där, förtydligar Thomas beslutet efter matchen.

Efter slutsignalen samlades hela gänget minnesbergare vid mittplan för att tacka Thomas och man gjorde det med en flaska exklusiv whisky.

Matchen då? Ja, det skulle antingen kunna skrivas spaltmeter om den eller så skulle man kunna summera den med några rader. Valet här blir någonstans mitt emellan.

Lilla Beddinge ligger sist i tabellen men kämpar på i match efter match. Alla gör verkligen så gott man kan och man sporrar varandra till stordåd men inget verkar hjälpa.

Jesper Lindvall släppte alltså in elva mål men det ska också noteras att han tog bland annat en straffspark. Andreas Lindahl blev tröstmålskytt denna gång.

I Minnesberg fördelades de elva målen på fem målskyttar och "värst" var - som sig väl bör - skyttekungen, Roger "Roy" Jönsson. Roy gjorde handen full och har nu seglat ifrån i småklubbarnas skytteliga och i halvtid är han nu uppe i hela 23 mål!

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons