Annons

Vild glädje på 20-årsdagen

Segerdirigent, födelsdagsgris och allsvensk målskytt. Jonathan Asp kunde inte önskat sig en bättre 20-årsdag. ”Personligen är det en av mina bästa matcher, jag känner bara vild glädje”, säger TFF:s vänsterback.
Sport • Publicerad 7 maj 2010
Omsvärmad målskytt. Jonathan Asp gjorde sitt första allsvenska mål mot Mjällby.
Omsvärmad målskytt. Jonathan Asp gjorde sitt första allsvenska mål mot Mjällby.Foto: 

När TFF spräckte nollan mot Mjällby var det en ovan målskytt som hamnade i matchprotokollet. I sin femte match från start i år slog Jonathan Asp till med sitt livs första allsvenska mål.

– Så skönt, det kunde inte ha blivit en bättre dag, säger den nyblivna 20-åringen.

Annons

Det var i den 25:e matchminuten som Asp följde med upp i banan och måttade ett inlägg ett par meter in från sidlinjen. Joakim Sjöhage och Mattias Adelstam var nära att peta in bollen men fick istället se den segla förbi samtliga spelare och gå rakt in i mål via bortre stolpen .

– Jag ser mycket folk där inne så jag slår ett inlägg som är svårt för målvakten. Jag har sett att flera mål gått till på det sättet. Först var jag osäker på om Adelstam nuddat bollen men när alla sprang till mig istället så var det bara vild glädje.

Asps första allsvenska mål gav energi till TFF. Andreas Drugge vågade sig på spektakulära finter och Magnus Andersson provade sin bössa vid ett par tillfällen. Det var dock Mjällby som skulle sätta matchens andra mål på Vångavallen. Genom David Löfquists frispark rakt upp i Viktor Norings högra kryss utjämnade laget från Listerlandet till 1–1 i den 49:e matchminuten.

TFF:s tempo sjönk något men spelet var på intet sätt uppgivet. Repliken kom direkt.

I den 55:e minuten vann Jonathan Asp en duell på vänsterkanten, drev upp bollen, tog sig förbi en försvarare och slog in bollen i straffområdet. Joakim Sjöhage mötte upp och lyfte ut bollen till Magnus Andersson som kunde titta upp och hitta Mattias Adelstam vid bortre stolpen.

– Väldigt viktigt att vi får 2–1 snabbt, det kändes riktigt bra, säger Adelstam som satte TFF:s andra mål rakt upp i nättaket.

Förra årets skyttekung i superettan hade även chans på 3–1. Fri med Mattias Asper placerade Mattias Adelstam bollen i Mjällbymålvaktens famn.

– Jag tvekar lite först om jag ska lobba. Jag såg målvakten komma ut och tänkte lobba långt utifrån men tvekade lite och det blev fel. Jag skulle ha satt den, säger Mattias Adelstam.

De båda målskyttarna är rörande överens om att segern mot Mjällby var oerhört viktig för TFF. Fyra raka förluster har tärt på självförtroendet.

– Det har varit tungt så det var en extra skön seger, säger Jonathan Asp.

Annons

Segerdirigenten som börjat ta för sig på allvar. Han trivs som vänsterback och har siktet inställt på att knipa åt sig en fast plats i TFF:s startelva. Dessförinnan står dock presenter och sötsaker på schemat.

– Nu ska jag fira och sen bjuder jag laget på hemmalagad dajmtårta, säger TFF:s nyblivne 20-åring.

Björn Gustavsson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons