Annons

Viktor Noring höll nollan i debuten

För elva månader sedan höll han nollan i sin första allsvenska match. På tisdagen handlade det om debut i U21-landslaget och TFF-målvakten Viktor Noring höll nollan igen när Sverige besegrade Portugal med 2–0 (0–0).
Sport • Publicerad 3 mars 2010

19-årige Noring delade målvaktssysslan med BP:s Kristoffer Nordfeldt på Estadio Municipal i Anadia. Noring stod i första halvlek, Nordfeldt i den andra.

–‑Det var roligt. Jag var lugn och avslappnad innan. Hade inte jättemycket att göra men gjorde en stabil räddning. Gjorde också en bra räddning där det dock blev avblåst för offside. Jag är nöjd med insatsen, skönt att hålla nollan, meddelar Viktor Noring via sms till TA-sporten.

Annons

Förbundskapten Jörgen Lennartsson var nöjd han också.

–‑Viktor gjorde det bra. Han har ju varit med mycket innan utan att spela någon match, säger Lennartsson.

Lennartsson var belåten med det mesta i ett landslag som råkade ut för flera återbud strax före match.

–‑Det här visar att konkurrensen spetsas ytterligare, säger han.

Vad är du mest nöjd med?

–‑Prestationen och resultatet. 2–0 borta mot Portugal är en tung skalp, det ger oss ytterligare självförtroende. Det här är sjätte matchen med det nya U21-gänget och vi har ännu inte förlorat, säger Lennartsson belåtet.

Portugal hade mycket boll och pressade tillbaka blågult under inledningen av den första halvleken. Sverige kom in i matchen mer och mer och gjorde två vackra mål i den andra halvlek.

U21-landslagets kommande matcher är i början på juni då det handlar om EM-kval, först borta mot Israel den 4 juni, därefter väntar Montenegro hemma den 8 juni.

I dag flyger landslaget hem från Portugal. För Viktor Noring handlar det liksom många av de övriga U21-spelarna om allsvenska förberedelser.

–‑Härligt att vi kan skicka hem alla friska inför allsvenskan, säger Jörgen Lennartsson.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons