Annons

Viktor, 15, redan en stormålvakt

194 centimeter i strumplästen. 15-årige fotbollsmålvakten Viktor Noring har längden på sin sida. Målmedvetenheten och talangen saknas inte heller. "Viktor har allt som krävs för att bli hur bra som helst", säger TFF:s tipselittränare Michele Liuzzi.
Sport • Publicerad 18 oktober 2006
TFF:s ungdomar har haft en strålande säsong bakom sig med fem spelare som blivit uttagna i olika landslag. 15-årige målvakten Viktor Noring är en av dem. I kväll väntar Helsingborgs IF i DM.BILD: Sigge Hansson
TFF:s ungdomar har haft en strålande säsong bakom sig med fem spelare som blivit uttagna i olika landslag. 15-årige målvakten Viktor Noring är en av dem. I kväll väntar Helsingborgs IF i DM.BILD: Sigge HanssonFoto: 

I kväll är Viktor Noring en av dussinet landslagslirare när TFF:s juniorer möter Helsingborgs IF i semifinal i DM.

– Vi har fem landslagsspelare, de har sju. Det blir en bra chans att se framtida seniorlandslagsmän, säger Liuzzi inför drabbningen på Vångavallen. Noring har tränat med TFF hela året. I somras skrev han på och lämnade definitivt moderklubben Husie IF.

Annons

Att TFF:s målvaktstränare heter Janne Ericsson spelade stor roll för klubbvalet.

– Man har ju hört han ska vara den bäste målvaktstränaren. Janne har tuffa träningar och ställer krav, säger Viktor Noring som debuterade i P91-landslaget mot Finland i augusti (seger 3– 0).

Viktor Noring har alltid varit målvakt, ända sedan han började spela i Husie IF när han var fem år.

– Jag gillade att slänga mig, förklarar han.

I dag beskriver han sig själv som en lugn målvakt som fullföljer de beslut han tar. Förebilden heter Gianluigi Buffon.

– Han är riktigt bra. Jag har alltid gillat honom. Han är reaktionssnabb och kommer snabbt ner. Sin ringa ålder till trots tränar han med TFF:s A-lag så ofta han kan.

– Tufft och kul. Allt går så mycket snabbare än vad man är van vid.

Om några år är förstås målet att slå sig in där. Viktor Noring trivs i TFF och ser en framtid i klubben.

– I alla fall så länge Janne Ericsson är där, tillägger han.

I kväll är det junior-DM som gäller: semifinal mot HIF och spel på Vångavallens A-plan. TFF är titelförsvarare.

Annons

– En viktig match, understryker Viktor Noring.

Men allt i livet är inte fotboll. Att skaffa sig en bra utbildning står också högt i kurs. För närvarande är det klass nio på Videdalsskolan i Malmö som gäller.

– Skolan är viktig. Man kan bli skadad och då kan fotbollskarriären vara körd. Jag skulle helst vilja jobba med något som har med idrott att göra.

Björn Gustavsson

Fotnot. TFF:s övriga landslagspelare på ungdomssidan under 2006: Erik Gunnarsson (P90), Mattias Andersson (P89), Fisnik Shala (P89), Toni Bahtiri (P88).

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons