Viktigt år för Mattias Ohlin

När Mattias Ohlin svarar på andra sidan Atlanten har han varit vaken i en dryg timma. Det är Mattias 25-årsdag, men det är en dag som liknar alla andra februaridagar i San Francisco.
Sport • Publicerad 5 februari 2003
ARKIVBILD: CLAES NYBERG
ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

ARKIVBILD: CLAES NYBERG - Jag ska ut med kompisarna i kväll, mer är inte planerat. Skola och träning är vad som gäller, allt för att kroppen ska vara på topp inför sommarens VM i Barcelona. Mattias var även med vid landslagets läger i Florida i januari. - Det gick bra, mycket och nyttig träning, det gäller att lägga grunden inför sommaren. Målsättningen är att simma snabbt i VM, så snabbt att jag ser att jag håller hög internationell nivå. VM är ett viktigt avstamp inför OS och jag vill göra bra tider, framför allt på 100 frisim men även på 100 rygg. Mattias Ohlin är Trelleborgs i särklass bästa idrottsman de senaste åren, vilket bäst bevisas genom att han i det närmaste har abonnemang på Samidrotts seniorpris. Naturligtvis fick han priset för 2002. I år har Mattias för en gång skull möjlighet att komma hem till kortbane-SM som går i Stockholm mitten av mars där Mattias blir ett viktigt ankare för TSS. - Jag kommer inte vara toppad men det ska bli kul att försöka vinna medaljer med klubben. Jag ska simma fler distanser än jag brukar och framför allt ser jag fram emot att simma lagkapper. 25 år, har du hunnit få någon 30-årskris? - Nej, jag har inte haft tid att tänka på det. Jag har haft fullt upp. Hur länge ska du hålla på med simning? - Så länge det är kul. Det kostar en hel del att hålla på med elitsimning. Just nu går det bra när jag studerar, men nästa år får jag försöka lösa den ekonomiska biten. Går det bra på OS så finns det möjlighet att satsa vidare. När är du färdig med studierna? - Jag har den här terminen kvar. Sedan har jag tänkt att komma hem och träna inför OS. Jag ska också åka tillbaka hit till Berkeley i höst och få träning under min tränare Mike Bottom.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.