Viktiga matcher väntar Stavsten

Hästö borta. Malmö borta. Önnered borta. Tre matcher på åtta dagar som avgör om Stavsten kommer vara med i övre eller undre streckkampen i allsvenskan till våren.
Sport • Publicerad 9 januari 2009

Eje Wilör tror att dagens match i Karlskrona blir avgörande.

- Malmö och Önnered är tunga matcher och vi kan snabbt halka ner om vi förlorar några matcher i rad nu, säger Stavstenordföranden.

Wilör vill helst undvika att blicka neråt i tabellen från dagens sjunde plats. Sex poäng skiljer ner till Heid på nedre kvalplats. Två poäng skiljer till fyran på kvalplats till elitserien - och det är just Hästö.

- OV, Kristianstad och Malmö tar tre av de fyra platserna. Det är glasklart. Om den fjärde platsen är det mer öppet och därför är Hästö-matchen viktig. Det hade varit kul att spela en kvalmatch inför nästa säsong då vi vill ta steget upp. Samtidigt har vi rutinerade spelare som man aldrig kan räkna bort, säger Eje.

Det som talar emot Stavsten i dagens match är att laget haft stora problem mot topplagen. Mot OV och Malmö var trelleborgarna chanslösa.

Till dagens match saknas John Kristensen (bortrest).

- Samtidigt har Mathias Jakobic sett bra ut på träningarna. Han får dra ett tyngre lass nu när John är borta.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.