Annons

Viktig seger för TFF

Ett förnedrat TFF reste sig och visade klass. 3–1-segern mot Djurgården gav nytt självförtroende och troligen ett nytt allsvenskt kontrakt.
– Det vore fan konstigt annars, säger speldirigenten Andreas Drugge.
Sport • Publicerad 17 oktober 2010
Foto: Andreas Hillergren
Foto: 

TFF var utspelat och tamt mot Malmö FF för två veckor sedan. Deras spel var som bortblåst liksom självförtroendet. I gårdagens hemmamatch mot Djurgården hittade TFF tillbaka och bjöd på en av årets bästa prestationer.

– Efter två svaga matcher där vi släppt in sex mål och inte haft något direkt djupledsspel eller bett så har vi fått tillbaka vår fokus. Vi styr spelet utåt, agerar mer i djupled och tar mer löpningar, analyserar TFF-tränaren Tom Prahl.

Annons

Två viktiga kuggar mot Djurgården var Fredrik Jensen och Andreas Drugge. Jensen i rollen som målgörare och Drugge i rollen som framspelare och kreatör.

– Det kändes jättebra mellan oss, precis som på den gamla goda tiden, säger Fredrik Jensen.

När den gamla goda tiden var är dock osäkert. Efter ett tags betänketid refererar Jensen till tidigare hemmamatcher under säsongen.

Andreas Drugge som var en aktiv framspelare låg bakom ett par kvalificerade instick och Fredrik Jensens andra mål.

– Det funkar bra, när han är på humör är det lätt, säger Drugge.

TFF-målskyttet inleddes redan i den 18:e minuten. Magnus Andersson som spelade centralt på mittfältet gav Fredrik Jensen en smörpassning från mittcirkeln. Jensen tog sig förbi mittbacken Kebba Cessay och använde sin styrka för att forcera in 1–0-målet mellan benen på Pa Dembo Touray.

– Jag ”hottade” mig bara och kom först på bollen. Det var inte snyggt men det var matchens första mål så det var ett viktigt mål som påverkade, säger Jensen.

Djurgårdens målvakt skadade knäet under målsituationen och tvingades utgå. TFF:s andra mål gjordes därför på ersättaren Tommi Vaiho. Ett klockrent avslut av Marcus Pode efter assist av Dennis Melander i den 61:a minuten. Tre minuter senare kom spiken i kistan. Jensens andra mål assisterat av Andreas Drugge.

–  Tvåan var det mer klass på, en halvchip, säger en helnöjd tvåmålsskytt.

När Jensen byttes ut i slutet av andra halvlek kom stående ovationer samtidigt som sången om snickaren från Löberöd ljöd från västra stå.

Annons

– Alltid kul att känna att klacken står bakom mig.

Jensens två mål innebär att han nu är uppe på sex mål för säsongen. Fyra av dem har kommit mot Djurgården och AIK.

– Det är någon som sagt att jag bara kan göra mål på Stockholmslag. Förra året gjorde jag ju också två på Djurgården.

Varför gör du så många mål på dem?

– De släpper till friskt bakåt.

Med tre omgångar kvar ligger TFF nu på 35 poäng, sju poäng ned till en kvalplats.

Säker marginal enligt Andreas Drugge och Jonathan Asp som dock får vänta med skumpan.

– Vi ska inte fira nytt kontrakt än, men det ska mycket till för att vi ska ”klydda” till det nu, säger Tom Prahl.

Mats Magnusson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons