Annons

Viktig IFK-seger i Malmö

Bländande spel under åtminstone gott och väl halva matchtiden räckte för att IFK skulle ta tre poäng borta mot Malmö City. Matchen slutade 3–4 (1–2) men IFK ledde med 4–1 och höll ännu en gång på att ställa till det.
Sport • Publicerad 5 augusti 2010

IFK åkte till Kirseberg för att få revansch på Malmö City och IFK-arna minns garanterat matchen på Vångavallen i den nionde omgången. Det stod 1–0 till IFK och matchen var inne på övertid, när Malmölaget tilldömdes en väldigt tveksam straff och där City ordnade med 1–1 och en poäng.

Kanske var detta tändmedel nog och IFK inledde i alla fall med säsongens kanske allra bästa spel och som sedan kom i repris under inledningen av andra halvlek. Där emellan var det jämnt men IFK borde avgjort matchen långt innan dramatiken som uppstod mot slutet.

Annons

– Vi spelade fantastiskt fin fotboll under de inledande 25 minuterna i båda halvlekarna och inledningen var ju suverän och efter fem minuter sköt Martin Nordbladh en frispark direkt i mål. Sedan tillät vi hemmalaget komma in i matchen och kvitteringen kom i den 27:e minuten. Tio minuter senare gjorde Dez Idrizi 1–2 och det stod sig alltså i halvtid.

IFK-lagledaren Lars-Olof Hansson var jättenöjd efter segern och han berättar vidare så här:

– 1–3 kom genom Fredrik Jönsson och 1–4 av Robin Jakobsson gjorde väl att vi kände oss säkra men slutet blev grymt. 2–4 med tretton minuter kvar och 3–4 med fyra kvar och det är bara att vara ärlig; City borde nog fått en straff med tio sekunder kvar...

Segern gör att IFK klättrar förbi just Malmö City i tabellen och ger andrum nedåt kvalstrecket till. Närmast väntar Eslöv på Vångavallen och även Eslöv ligger under IFK.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons