Annons

Viktig derbyseger för Palmstaden

Inför 232 åskådare tog sig Palmstaden samman och vann mot derbykonkurrenten Gårdarike. 8-4 (3-1, 2-1, 3-2) slutade matchen som innehöll flera matchvinnare. Zoran Kitanoski svarade för fyra mål, Pierre Landgren för tre och Jonas Svensson gjorde avgörande räddningar i mittperioden. Men matchens lirare blev en annan - Patrik "Sparven" Gillsin.
Sport • Publicerad 30 november 2003

- Inte varje dag man svarar för sex poäng. Jag är grymt nöjd. Det har varit trögt ett tag men vi har kännt att flytet varit nära och vi har fått behålla våra lines intakta, säger liraren. - Dessutom är man extra taggad när det är derby. Vellingelaget var nära att komma ifatt. Efter en spelmässigt jämn förstaperiod inledde gästerna med ett konstant tryck mot Jonas Svensson i målet. Pressen var konstant i sju minuter, men Jonas stretade emot och räddade gång på gång. Typiskt då att reduceringsmålet kom på ett långt uppspel till en fristående Jonas Andersson. 2-3 innebar ett uppvaknande för Palmstaden. Jens Ferm avlossade skott för styrning och Pierre Landgren var kvick i tanke och handleder och vinklade in bollen mellan sina egna ben och in i nät. Ett viktigt mål som följdes upp med Patrik Gillsins pass bakom ryggen till Zoran Kitanoski som slog in 5-2. I slutperioden bjöds det på många delikata spelsekvenser och mål och kanske har Palmstaden börjat klättringen uppåt i tabellen. - Vi har ett lag för topp tre och jag tror vi kan vara där till slut, säger Jonas Svensson.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons