Annons

Vikings vita femma levererar i power play

Power play - då trivs Tif Vikings. Laget har gjort åtta mål i numerärt överläge på de två senaste hemmamatcherna. "Vi har nött en hel del", påpekar tränaren Fredrik Hallberg. På söndag väntar Vimmerby i Södan.
Sport • Publicerad 18 november 2005
André Sandberg i väntan på nya numerära överlägen. I bakgrunden skymtar övriga delar av den vita femman: Robin Lindahl, André Jönsson, Kewin Hasselqvist och Peter Wickström.Bild: Claes Nyberg
André Sandberg i väntan på nya numerära överlägen. I bakgrunden skymtar övriga delar av den vita femman: Robin Lindahl, André Jönsson, Kewin Hasselqvist och Peter Wickström.Bild: Claes NybergFoto: 

De omtalade backbekymren till trots [S] Tif Vikings hänger med riktigt hyggligt i division 2-ishockeyn.

I de senaste omgångarna är det framförallt spelet i fem mot fyra och fem mot tre som imponerat.

Annons

[S] Mot Nässjö senast var det matchavgörande, men då spelade vi också bra i box play, understryker tränaren Fredrik Hallberg. Men någon utpräglad power play-uppställning finns inte.

[S] De som är hetast spelar, men det har mest blivit den vita och den gula femman, förklarar Hallberg.

Den vita femman består av backarna André Jönsson och Robin Lindahl framför Peter Wickström, Kewin Hasselkvist och André Sandberg.

Formationen slog an segermelodin genom att inleda målskyttet både mot Kalmar (6[S]1) och Nässjö (4[S]3).

Vid båda tillfällena blev André Sandberg målskytt: 1[S]0 mot Nässjö och 1[S]0 och 2[S]0 mot Kalmar. Två av de tre fullträffarna kom i power play.

[S] Tanken är att jag ska stå till höger och styra lite och att jag eller André Jönsson ska komma till avslut. Vi ska inte "klydda" för mycket utan komma till avslut ganska snabbt och försöka få in mycket folk framför kassen, redogör André Sandberg.

Taktiken har fungerat bra på sistone.

[S] Det har funkat jäkligt bra. Det är som om vi skärper till oss lite extra när vi får power play, fortsätter han.

Är din femma lagets bästa formation i power play?

[S] Nej, det vet jag inte. Femman med Kristian Andersson, Pete Kolida och Robert Näslund är också bra. 26-årige André Sandberg är inne på sin andra hela säsong efter sin återkomst till moderklubben.

Annons

Samarbetet med den ett år yngre André Jönsson är etablerat sedan tidigare.

[S] Vi spelade i hop redan när vi var i Limhamn tillsammans. Sedan satte de ihop oss igen när vi kom hit. Jag vet precis var jag har André, säger forwarden André Sandberg.

Enda skillnaden mot förra säsongen är att Jönsson i backbristens Trelleborg fått skolas om, från center till back.

Men Sandberg är inte nöjd med det han själv uträttat hittills.

[S] Med tanke på hur många skott jag har skjutit så borde jag ha gjort fler mål. Det har känts lite segt.

Förutom att ni är bra i power play: vad är styrkan hos Vikings i år?

[S] Att vi är disciplinerade och aggressiva. När vi följer de riktlinjer vi gjort upp är det få lag som kan slå oss. Vi ska definitivt vara bland de de sex bästa.

På söndag ställs ett Vikings med tre raka segrar mot ett Vimmerby med fyra raka utan förlust.

I hemmalaget är det frågetecken för forwardenMartin Cargus som har problem med ett knä. Backen Pontus Mårtensson är långtidsskadad.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons