Vikings vann slagsmålen – förlorade matchen

Tre matchstraff och 18 utvisningar. Det blev facit i matchen mellan Tif Vikings och Osby i kvalet till division två.
Sport • Publicerad 10 mars 2010

TRELLEBORG. – Har man en idiot som hackar på en är det klart det rinner över, säger tränaren Pontus Mårtensson.

Tif Vikings förlorade bortamatchen mot Osby med 4–2. Kampen om utvisningsminuterna vann de dock. Två matchstraff och nio utvisningar drabbade Vikings.

–  Jag förstår dem. Det blir en frustration som sätter sig, att det går ut över motspelaren är naturligt, säger Pontus Mårtensson.

Att de många utvisningarna kan gå ut över spelet verkar inte bekymra Tif-tränaren nämnvärt.

– Det är bra att de visar känslor och får de en motståndare med sig i utvisningsbåset så drabbar det inte oss, säger han.

I matchen mot Osby var det Martin Björnfot och Magnus Berg som drabbades hårdast. I andra perioden åkte Berg ut efter slagsmål i motståndarnas zon.

– De kom in på mål och det blev gruff som urartade till slagsmål. Vi drabbades hårdast eftersom vi fick matchstraff, Osby fick bara utvisning, säger Mårtensson.

Med 47 sekunder kvar av sista perioden var Martin Björnfot i hetluften. Ett nytt slagsmål renderade i matchstraff för Björnfot och motståndaren Filip Nilsson. De klarade dock sig undan ytterligare avstängningar.

De många utvisningarna satte sin prägel på matchen som stundtals blev sönderhackad. Osby kopplade greppet i första perioden genom att göra tre raka mål.

– Det började nattsvart med tre identiska mål där vi inte får bort pucken från eget målområde. Men sen blir vi tuffare och mer aggressiva i andra, säger Pontus Mårtensson.

När andra perioden slutade stod det 4–0 till Osbys fördel. I tredje perioden ökade Vikings tempot och kunde reducera till såväl 4–1 som 4–2.

– Vi hade chans till både 4–3 och 4–4, säger Mårtensson.

Kvalserien fortsätter på torsdag då Vikings tar emot Osby hemma. Förhoppningen då är att få tillbaka en hel kvintett som saknades igår på grund av sjukdom och skador.

–  Lite Alvedon och whiskey så är de tillbaka på torsdag.

Är ni fortfarande med i matchen om en plats i tvåan nästa säsong?

– Jag ser ljuset i tunneln. jag tycker det är en jämn serie, det är dagsformen som avgör. Jag tror att Kalmar kan rubba Jonstorp borta och skaka någon till. Sedan får vi fokusera på att vinna resterande matcher, säger Tif-tränaren Pontus Mårtensson.