Annons

Vikings vann premiären

Tif Vikings långa söndagsutflykt till Östergötland gav tre poäng i utdelning. Motala besegrades med 5–4 i premiären av Alltrean södra B.
Ishockey • Publicerad 10 december 2017
Tif Vikings vann.
Tif Vikings vann.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Den lång bussresan till Motala satt nog i kroppen på Tif Vikings spelare under matchupptakten. Hemmalaget tog ledningen redan efter knappt tre minuter i numerärt underläge.

– De första fem minuterna var vi inte igång, men vi kom igen i slutet av perioden, sa Vikingstränaren Vesa Ruuskanen.

Annons

Och bättre blev det i den andra perioden, då Tif skickade in fyra raka puckar och kopplade ett bastant grepp om matchen.

– Vi började jobba hårdare och gå mer på kropp, vilket lönade sig. Den andra perioden var jättebra, sa Ruuskanen.

Motala reducerade till 2–4 bara 24 sekunder in på den tredje akten, men Vikings svarade två minuter senare när Jakon Isaksson satte lagets femte mål.

– 5–2 kändes stabilt, men efter halva perioden kom 5–3 och då blev vi lite stressade. Vi drog oss tillbaka för mycket och blev passiva.

Motala reducerade, något turligt via en Tif-skridsko, ytterligare en gång, men Tif Vikings höll undan.

– De tryckte på, men det var närmare att vi gjorde sexan i öppen bur än att de kvitterade. Det här var en stark laginsats och roligt att vi tog tre poäng i en svår bortamatch, sa Vesa Ruuskanen, som gav ett extra plus till målvakten Anton Vigre.

I Vikings gjorde de båda backarna Gustav Sandgren och Robin Hansson debut efter att ha anslutit från Limhamn.

– Jag är nöjd med båda två, även om det syntes att de inte varit på is på en vecka. Jag vet att de blir bättre när de fått mer träning.

På torsdag väntar ännu en debut i Tif Vikings. Centern Jimmy Oor, som också hämtas från Limhamn, kommer att vara spelklar när Åseda gästar Söderslättshallen.

Christer CederlundSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons