Annons

Vikings ute på Södans is

Isen var sådär. Men den låg där i Södan när Tif Vikings gick på is för säsongen 05-06. Nio nya spelare var på plats. Några med kontrakt, andra som är på try-out.
Sport • Publicerad 8 augusti 2005

Tränaren Fredrik Hallberg gör nu sin fjärde säsong i klubben. Och det ser ljust ut.

– Vi är längre fram i år än förra året vid den här tiden, säger han.

Annons

Och i måndags började alltså issäsongen. Nyförvärven Martin Pålsson, Johan Olsson, Peter Wickström och Kristian Andersson var på plats. Den sistnämnde är en egen produkt som kommer tillbaka från Pantern.

De som hade kommit till Södan för att visa upp sig för att eventuellt skriva kontrakt framöver var Jonathan Frenette, Martin Cargus, Rasty Saglo, Vince McIsaac, Kimmo Tuumola och Ken Flydalen.

Senare kommer också Mike Hannah och Brian Dillon för att visa sina färdigheter. Som det ser ut nu kommer inga egna produkter att plockas upp i seniorlaget.

– Vi har plockat upp spelare flera år i rad men i år ser det tunt ut än så länge, säger Hallberg. Nu kommer spelarna att få träna mycket fysisk träning en tid, därefter kommer det taktiska elementet in och sist, inför premiären 16 oktober blir det tempoträning " korta intensiva övningar. Så har Hallberg tänkt sig försäsongen. I september kommer laget att ha ett läger på hemmaplan.

Men först gäller det att försöka spika en trupp. I två veckor ska spelarna visa upp sig under en så kallad try-out.

Förra året ville Tif bara överleva, det vill säga inte åka ur division två. Målet för i år är högre satt. Fredrik Hallberg och Vikings siktar på en play-off-plats och möjligt avancemang uppåt.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons