Annons

Vikings sparkar tränaren

Två poäng efter tio matcher, 2– 7 i målsnitt och senast hela 2– 12 mot Vimmerby. Ja, nog låg det på lut att något måste hända i Tif Vikings och i går kom beskedet. Tränaren Ralf Carlsson får gå med omedelbar verkan.
Sport • Publicerad 29 november 2006
Stora delar av Tif-styrelsen fanns på plats under tisdagsträningen. Här följer Fredrik Jönsson, närmast och Jonny Olander träningen från rinkside, medan Leif Brobeck leder trupperna i bakgrunden. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Stora delar av Tif-styrelsen fanns på plats under tisdagsträningen. Här följer Fredrik Jönsson, närmast och Jonny Olander träningen från rinkside, medan Leif Brobeck leder trupperna i bakgrunden. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 
Leif Brobeck, här tillsammans med Tobias Larsson, är steg 3-utbildad som tränare men har hittills bara tränat juniorlaget. I kväll mot Kalmar leder han A-laget för första – och kanske sista – gången.
Leif Brobeck, här tillsammans med Tobias Larsson, är steg 3-utbildad som tränare men har hittills bara tränat juniorlaget. I kväll mot Kalmar leder han A-laget för första – och kanske sista – gången.Foto: 

– Det är väl inte bara tränarens fel men vi i styrelsen känner att vi måste göra någonting. Det är alltför tidigt att ge upp allting redan i november och vi vill stanna kvar i division två, förklarar Fredrik Jönsson.

Fredrik sitter i Tif-styrelsen och denna kallades i måndags till ett extra styrelsemöte.

Annons

– En enda punkt på dagordningen och mötet tog tre timmar, förtydligar Jonny Olander – som är kassör i styrelsen.

Båda var med på tisdagsträningen som leddes av en annan styrelsemedlem; Leif Brobeck.

– Kom inte och säg annat än att vi i styrelsen tar vårt ansvar, menar Jonny men han tillägger snabbt:

– Sedan måste, så klart, även spelarna ta sitt ansvar men vi är säkra på att detta blir till en nytändning för killarna.

Fredrik Jönsson sitter inte bara i styrelsen utan är också senioransvarig och den som har hand om bland annat spelarkontrakten. Han vill också förtydliga resonemanget som lett fram till att Ralf Carlsson nu får lämna:

– Att det gått dåligt har mycket att göra med att truppen är tunn. Men vi har också märkt mer och mer av uppgivenhet de senaste veckorna och det gäller även från Ralfs sida. De dåliga resultaten har helt enkelt lett till ett bristande engagemang från tränarens sida, menar Fredrik.

– Det har funnits en brist i ledarskapet, inflikar Jonny Olander.

En ny tränare innebär väl en stor merkostnad för er, eller ...?

– Även om Ralf har kontrakt säsongen ut blir detta ingen dyr lösning. Vi träffar ett intressant namn redan på torsdag och vi hoppas på en lösning direkt, menar Fredrik.

Om nu spelarna var extra kallade till tisdagsträningen eller ej – man fick beskedet om Ralf Carlssons avgång i omklädningsrummet – så fanns det mängder av spelare på isen.

Annons

– Så här många har vi nog inte varit någon gång tidigare under hösten, menar Per Lundstam – som är lagkapten.

Per sätter sig ner i båset efter träningen och delger sina synpunkter på ledarskiftet:

– Jag har varit med om det i såväl Östersund som i Brunflo och det brukar ju ge någon form av injektion.

När Per funderat lite förtydligar han sig ytterligare i rollen som lagkapten:

– Samtidigt ska sägas att det varit väldigt turbulent här. Få spelare på träningspassen, där det inte kan ha varit lätt att få ut något som tränare. Dessutom är ju många väldigt unga som måste skolas in och det tar tid.

Leif Brobeck – en gammal trotjänare i Tif – har tagit över som tränare men alltså högst temporärt:

– Tanken var först att jag skulle gå in som hjälptränare men ju längre styrelsemötet varade kom vi fram till den här lösningen. Jag leder laget mot Kalmar och sedan hoppas vi på en tränarlösning under torsdagen.

Skulle det inte bli klart så som man hoppas i Tif-styrelsen fortsätter Leif så länge det behövs. Det syntes också direkt att han är lämplig – både när det gäller kunnande och fysik.

– Jag känner mig vältränad som brandman, så det är inga problem. Jobbet gör dock att jag inte kan vara huvudansvarig, även om jag tycker det är roligt.

Leif har rutin som tränare men då för juniorlaget. Han är steg 3-utbildad som tränare och är ungdomsansvarig i föreningen.

Annons

När det gäller matchen mot Kalmar – som alltså kan bli Leif Brobecks enda uppdrag som Tif-tränare – säger han så här:

– Det är ingen lätt match men det riktigt tuffa med matchen är att det är en "måste-match" för oss. Vi har ofta lättare att spela mot bättre motstånd.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons