Annons

Vikings siktar på snabb revansch

Tif Vikings tränare Fredrik Hallberg säger att den första förlusten för säsongen gett laget en tankeställare. Till hemmamatchen mot Landskrona på torsdagskvällen utlovas 100-procentig tändning.
Sport • Publicerad 19 november 2003

I söndags åkte Tif Vikings på säsongens första förlust. Hässleholm vann med 8-5 på hemmaplan. Det betyder att det är ett betydligt mer ödmjukt Tif som möter Landskrona hemma i Söderslättshallen. Det är i alla fall förhoppningen. - Killarna säger själva att de inte var riktigt taggade senast. Å andra sidan är Hässleholm ett bra lag och förluster får man räkna med. Men vi har haft ruskigt bra fart på träningarna i veckan och killarna verkar revanschsugna, säger tränaren Fredrik Hallberg. Tiftränaren är inne på att laget hade en formtopp vid tiden för seriepremiären och att man nu kan ha kommit in i en liten svacka samtidigt som förväntningarna höjts. Men förlusten till trots leder Tif på tio poäng före Karlskrona och Hässleholm som båda har sju poäng. - Vi fick en tankeställare senast. Det gäller att vara 100 procentigt taggade. Men det är ingen som deppat i hop för detta. Vikings slog Landskrona med 6-3 i på bortais i säsongens första möte. - Det var en tuff match och det var inte förrän sista tio minuterna som vi kunde avgöra. Jag har stor respekt för Landskrona, säger Fredrik Hallberg. Senast mot Landskrona var dock inte André Sandberg med. André, med Tif som moderklubb, kommer närmast från Pantern i division 1 och gjorde debut mot Hässleholm senast. Det blev två mål direkt och tränare Hallberg är nöjd. - Han fick lite istid i Pantern och hörde av sig till oss, han kände också några killar i laget sedan tidigare. André har ett högt tempo i kroppen och det märks att han kommer direkt från ettan. Vikings saknar Mikael Åhlander (axelskadad) och Fredrik Dahlqvist (gör lumpen) i matchen mot Landskrona. Magnus Axenklev har brutit båtbenet i handen på två ställen och kan bli borta hela säsongen.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons