Annons

Vikings satsar på en heltidstjänst för att växa

Trelleborgs IF satsar på att stärka ungdomsverksamheten med att anställa en utvecklingsansvarig på heltid. ”Vi kan bli ännu fler i föreningen, framförallt tjejer”, säger Kalle Nilsson, som har fått uppdraget.
Ishockey • Publicerad 20 december 2020
Kalle Nilsson kommer att jobba heltid med att utveckla Trelleborgs IF.
Kalle Nilsson kommer att jobba heltid med att utveckla Trelleborgs IF.Foto: Sara Johari

Trelleborgs IF satsar för att locka ännu fler barn och ungdomar att spela ishockey. Den före detta A-lagsspelaren Kalle Nilsson, som sedan tidigare arbetar halvtid som ansvarig för ishockeygymnasiet, ska från den 11 januari börja arbeta heltid i föreningen.

Han ska jobba med utvecklingsfrågor och ansvara för ungdomsverksamheten i föreningen.

Annons

– Det kommer att bli jätteroligt och detta är något jag velat göra länge. Det är kul att föreningen tror på mig, säger han.

– Vi har en bra ungdomsverksamhet men vi kan bli ännu fler. Framförallt fler tjejer, fortsätter Kalle Nilsson.

Föreningen har inte haft någon heltidsanställd för dessa frågor tidigare, därmed är det en stor satsning som görs.

– Vi behöver göra en satsning för att få ännu större kullar och för att få fler tjejer att börja spela, men även ungdomar med invandrarbakgrund. Vi har en bra stomme men behöver stabilare och större ungdomskullar, säger Fredrik Jönsson, vice ordförande i Trelleborgs IF.

Kalle Nilsson ska utöver sitt fortsatta arbete med hockeygymnasiet även arbeta med hockeyskolan, rekrytering och utveckling av nya målgrupper, camper och marknad och sponsorer.

En stor del i arbetet blir också att jobba för att starta en ishockeyklass för årskurs 7 till 9. Föreningen har tagit hjälp av TFF, som startade fotbollsklass på högstadiet på Pilevallskolan till det här året. Nu ska Kalle Nilsson jobba för att det även ska finnas en ishockeyklass på en skola i kommunen så snart som möjligt.

”Vi har tappat nästan 50 procent av barnen nu under pandemin, men jag vet att det ser likadant ut i andra föreningar.”
Kalle Nilsson, Trelleborgs IF

Trelleborgs IF vill gasa i tuffa tider. Alla idrottsföreningar har det jobbigt på grund av pandemin.

– Vi har tappat nästan 50 procent av barnen nu under pandemin, men jag vet att det ser likadant ut i andra föreningar. När pandemin är slut kommer förhoppningsvis många tillbaka, säger Kalle Nilsson.

Trelleborgs IF väljer ändå att satsa på en heltidstjänst, trots att det är osäkra pandemitider.

– Vi kände att vi var tvungna att välja väg nu. Att få igång årskurs 7 till 9 och att jobba hårdare med sponsorer. Det blir svårare att lägga ut de uppgifterna på individer som ska göra det på sin fritid. Det kommer bli ännu tuffare för föreningar i framtiden att hitta ideella krafter som vill ställa upp, tror Fredrik Jönsson.

– Vi har en stabil ekonomi som vi byggt upp i ett antal år. Om vi inte gör den här satsningen får vi svårt att fylla kullarna framöver och svårt att få in sponsorpengar, så det finns inkomster i andra änden att hämta också. Vi är övertygade om att detta är rätt väg, säger Fredrik Jönsson.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons