Vikings satsar mot toppen

Förra årets dominant André Jönsson har blivit proffs i USA men Tif Vikings satsar ändå på att göra bättre ifrån sig än förra säsongen, då man slutade fyra, och målet är en Play Off-plats.
Sport • Publicerad 15 oktober 2003

- Vi måste satsa framåt. Vi har tappat André Jönsson men jag tycker att vi har en större bredd och framför allt har de yngre spelarna blivit ett år äldre, säger tränaren Fredrik Hallberg inför seriestarten. Efter en halvårslång försäsong är det äntligen dags för seriepremiär i hockeytrean när Tif tar emot Hässleholm på söndag. Resultaten i höstens träningsmatcher lovar gott. Tif har slagit Lund, Limhamn och Kristianstad, alla division 2-lag, och mot en av favoriterna i Tifs serie, Åstorp, har man 1-1 i träningsmatcher. Fredrik Hallberg är speciellt nöjd med matchen mot Kristianstad som gjort en ordentlig satsning mot division 1. - Deras förstafemma kostar mer än hela Tif, säger han. Tif har sökt rutinerade spelare för att balansera sitt unga lag och en sådan har man funnit i Peter Andersson, 32, senast i Lund. Peter har division 1-rutin från Pantern och mångårig division 2-rutin från Limhamn och Lund. I slutet av 90-talet hann han också med en första sejour i Tif. Han har med andra ord på fötterna när han ser optimistiskt på den kommande säsongen. - Jag tycker att det ser riktigt bra ut. Vi ska kunna ligga och slåss i toppen. Laget är en bra mix av gammalt och ungt och jag tror att det blir en kul säsong, säger han. Går ni upp en division? - Nja, vi har chansen men det blir tufft och går vi upp behövs det nog göras förstärkningar, vi är lite för tunna för tvåan. Men om vi får behålla de unga spelarna två, tre år till så ser det riktigt bra ut. Inför premiären hemma mot Hässleholm på söndag besväras Mikael Lönnberg av en lättare skada men hoppet om att han ska kunna spela är inte ute. Rickard Åkesson har ett knä som svullnar upp titt som tätt men även han ska kunna spela, tror Fredrik Hallberg. På onsdagen var det ett i övrigt friskt Tif som laddade för premiären.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.