Annons

Vikings satsar mot nytt mål - play off till ettan!

Förra säsongen var målet att undvika nedflyttningskval. Det klarade Tif Vikings gallant. I år ligger ribban högre " play off till division ett är det som gäller. Som ett led i den satsningen har klubben hittills gjort klart med två nya spelare, en målvakt och en forward.
Sport • Publicerad 2 juni 2005

Hockey är det nog inte så många som tänker på så här års men de som ändå gör det " de gör det desto mer. Det är nämligen nu lagen måste börja ta form så smått inför kommande säsong.

Tif Vikings står inför den andra säsongen i division två och hittills har två nya spelare kontrakterats:

Annons

Johan Olsson, 22, målvakt fostrad i Pantern som senaste säsongen representerade Göteborg IK i division två.

– Vi har kollat upp honom ganska väl och det ska vara en bra målvakt. Han hade väldigt bra räddningsprocent förra säsongen (91,8), säger Vikings sportchef Fredrik Jönsson.

Peter Wickström, 21, forward som de två senaste säsongerna spelat i Göteborg IK. Dessförinnan har han spelat i den högsta juniorligan i USA och i Frölundas juniorlag. Han har dessutom tränat med Frölundas A-lag.

– Halvt oskrivet kort men den högsta juniorligan i USA håller väldigt hög nivå och han har gjort bra med poäng i Göteborg så det borde vara en hyfsad spelare, säger Fredrik Jönsson.

Vikings förlorar också spelare och hittills är det klart att Peter Andersson, Mattias Björk, Henrik Moricz och Andreas Wassbjer lämnar klubben. När det gäller förra säsongens succélån från Malmö, Victor Löf-stedt, är det ännu inte klart hur det blir men Vikings vill behålla honom.

– Den 9 oktober drar serien i gång och det hinner hända mycket från att vi går på is till pucken släpps, säger Fredrik Jönsson " som tycker att det ser lovande ut hittills.

– Det känns faktiskt väldigt bra. Som klubb har vi mycket bättre förutsättningar nu än vi haft inför tidigare säsonger. Det är ett ganska stort steg att ta att gå från division tre till division två, många klubbar i den här serien har heltidsanställda tränare och sportchefer. Det har inte vi men det är många fler som hjälper till, vilket är viktigt, och på kansliet har vi nu tre anställda.

Även på sponsorsidan ser det bättre och bättre ut.

– Det är konkurrens i Trelleborg men det ser ganska mycket bättre ut än i fjor och det känns som att företagen börjar få upp ögonen för hockeyn. Rent sportsligt ser det också intressant ut. Johan Olsson och Peter Wickström är en bra början och det kommer mer lovar sportchefen Fredrik Jönsson.

– Det är mycket på gång men vi har inte riktigt lyckats knyta igen säcken än.

Annons

Tränaren Fredrik Hallberg säger att det är play off till ettan som är grundmålsättningen kommande säsong. För att nå dit krävs det en sjätteplats eller bättre i grundserien. Förra säsongen krävdes det en fjärdeplats eller bättre för att nå play off men då slutade Vikings sjua.

– Innan vi går på is och vet vad vi har att jobba med är det svårt att ha någon exakt målsättning men för att komma till play off måste vi hamna ett pinnhål högre än förra säsongen och det är det vi jobbar mot, säger Hallberg.

Vikingstränaren har själv haft fingrar med i spelet när klubben värvat Johan Olsson och Peter Wickström. Hallberg har spelat i Göteborgslagen Bäcken och Kungsbacka och har kontakter i regionen.

– Vi har bara fått bra vitsord om bägge.

Jonas Gustafsson

0410-545 29/0739-884578

jonas.gustafsson@allehandasyd.se

Ishockey Trelleborg
Ishockey
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons