Annons

Vikings möter jumbon i sista matchen

Sugen på många mål? Besök Södan och Tif Vikings sista seriematch för säsongen mot division två-hockeyns hopplösa jumbo Glimma. Vill du ha spänning? Vänta på att division ett-kvalet ska dra igång.
Sport • Publicerad 23 februari 2006

Vikings största dilemma inför kvällens match mot Glimma från Glimåkra ser ut att handla om att hålla skärpan uppe mot en på pappret betydligt svagare motståndare.

Statistiken talar för att Vikings kan se matchen an med tillförsikt. Lagen har mötts i två träningsmatcher inför säsongen och en gång i serien. Resultat: Tre Tif-segrar och målskillnaden 25-3. Glimma är också hopplöst sist i tabellen med sju poäng och -114 i målskillnad. I söndags förlorade Glimåkralaget med 11-0 mot Värnamo.

Annons

- Vi ska ju spela om placeringarna, så det är inte så svårt att motivera sig för den här matchen, säger Vikings tränare Fredrik Hallberg.

Läge för att möblera om i femmorna och testa nya formationer?

- Det är inte omöjligt. Vi har kallat många spelare till matchen, men det viktigaste är att vi är disciplinerade, spelar vårt spel och sätter chanserna.

Två spelare tvingas stå över. Backen Robin Lindahl har en sträckning i baksidan av låret, och forwarden Kristian Andersson är avstängd. I övrigt är alla spelare disponibla.

Vikings sista seriematch ser hur som helst ut att bli en lite halvjolmig transportsträcka fram till det stundande kvalet till division ett. Där blir det å andra sidan varmare bullar.

Trelleborgarna kommer med all sannolikhet att ställas mot något av Göteborgslagen Nittorp eller Bäcken, som möts i kväll. Två okända klubbar för Vikingstränaren som helst inte vill spekulera, vare sig om motståndet eller om Vikings chanser i kvalet.

- Jag vet inte ett smack om de lagen, säger Hallberg.

Pauli Korhonen

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons