Annons

Vikings missade gyllene kvalchans

En seger hade i praktiken säkrat en plats i play off. Istället blev det ett riktigt bottennapp. 1–5 mot Virserum innebar att smålänningarna gick förbi.
Ishockey • Publicerad 11 februari 2018 • Uppdaterad 12 februari 2018
Enda målskytten i Vikings, Lukas Lundberg, blundar av besvikelse efter slutsignalen. Bakom honom deppar även Jesper Pedersen och närmast Frank Brobeck.
Enda målskytten i Vikings, Lukas Lundberg, blundar av besvikelse efter slutsignalen. Bakom honom deppar även Jesper Pedersen och närmast Frank Brobeck.Foto: Jonas Bergström

Hade Tif Vikings vunnit hade de haft fem poäng ner till Virserum, under direktplats till play off, med två omgångar kvar.

Men Vikings bokstavligen slarvade bort chansen. Ett håglöst hemmalag förlorade dueller, missade passningar och hade dålig fart under skridskorna.

Annons

– Det är för dåligt. Vi slarvar för mycket och är inte noggranna i passningarna. Vi får inte ihop det i dag, suckar Vikings lagkapten Frans Nordqvist.

Det var många spelare som hängde med huvudena i omklädningsrummet efter matchen.

Tränaren Vesa Ruuskanen var inte särskilt nöjd heller.

– Att vi inte kan prestera bättre när vi har det här läget gör mig besviken. Vi tacklas inte, då vinner man inga matcher, säger han.

De enda bra hemmaminuterna var de första tio i matchen. Lukas Lundberg sköt in 1–0 efter 4.37.

Virserum fick sedan en straff minuten efter som Robin Ekström sköt in.

Därefter rasade hemmaspelet samman och det blev aldrig bättre.

– Vi la energi på fel saker och sedan hittade vi aldrig tillbaka, konstaterar Frans Nordqvist.

– Jag blir sällan arg men jag höjde rösten efter andra perioden, berättar Vesa Ruuskanen.

Men inte ens det, och att han gick ner på antalet spelare hjälpte.

Annons

Tif Vikings spelade sig till lite lägen men hade inte heller rätta energin i Virserums zon.

– VI letade ofta sidledspassningar istället för att skjuta själva och när vi sköt var det oftast alibiskott, säger Vesa Ruuskanen.

Ett tecken på ineffektiviteten var att Vikings vann skottstatistiken med 39–33.

– Det som gör mig orolig är också att vissa spelare börjar skälla på varandra och det är inte bra. Det ska vara konstruktivt prat, anser Vesa Ruuskanen.

Men tur för Vikings var att Åseda förlorade mot Limhamn senare på söndagen. Därmed är Vikings fortfarande ovanför strecket, som betyder direktplats till play off. Både Vikings och femman Åseda har 21 poäng men trelleborgarna har nio mål till godo.

Två matcher återstår. Tabellsexan Limhamn kommer till Söderslättshallen på torsdag. Sedan är det bortamatch mot tvåan Åstorp på söndag. Skulle Viking bli femma hamnar laget i en kvalserie för att nå play off.

– Vi får se till att vi lärt oss en läxa i dag. Nu är det bara att avsluta med flaggan i topp och ta sex poäng, säger Frans Nordqvist.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons