Annons

Vikings klara för tvåan

Tif Vikings får spela division två hockey nästa säsong. Det slog Region Syds tävlingskommitté fast i går kväll. ”Det känns jätteroligt att få det beskedet. Det är roligt för föreningen och för Trelleborg”, säger Vikings tränare Jan Andersson.
Sport • Publicerad 15 april 2009

Tif Vikings lyckades inte ta sig till division två på egen hand när kvalserien avgjordes i mitten av mars. Nu står det dock klart att de får avancera i seriesystemet ändå.

– Vi har bestämt oss för att spela med tre serier i division två, med tio lag i varje detta år också. Och Trelleborg blir ett av kompletteringslagen, berättade Stig Andersson ordförande för Region Syds tävlingskommitté efter gårdagens möte.

Annons

28 lag var sedan tidigare klara för division två men i och med att Region Syd beslutade sig för att även den kommande säsongen köra med 30 lag fick Trelleborg tillsammans med Åseda så kallade fribiljetter. Något Jan Andersson är tacksam för.

– Jag har pratat mycket med Stig och han har sagt att det nog blir 30 lag men nu känns det himla roligt att få det bekräftat.

Beskedet innebär att Vikings får behålla sin tränare och att klubben nu kan börja göra klart med nya spelare.

– Jag har fått kontrakten och nu kan jag kanske skriva på det redan imorgon, säger Jan Andersson om sin egen situation och fortsätter:

– De flesta spelarna vill förlänga också. Sen har jag ett par spelare på gång som bara har velat avvakta beskedet om vilken division vi kommer att spela i, säger Jan Andersson.

En av spelarna som har tvekat inför en fortsättning är Robert Burakovsky. Han glädjs över beskedet men är fortfarande osäker på sin framtida hockeykarriär.

– Jag måste ta mig en funderare till. Jag har problem med min rygg som inte blir bättre, säger Robert Burakovsky.

Besked om sin framtid räknar han med att kunna lämna om tre veckor. Ett besked som mycket väl kan innebära att Burakovsky lägger skridskorna på hyllan och ställer sig i båset istället.

– Jag har hört mig för angående tränarroller, så vi får se vad som händer, säger Robert Burakovsky.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons