Annons

Vikings kan bjuda på ännu en överraskning

Genom att lätt klara sig kvar i tvåan har Tif Vikings redan överträffat förväntningarna en gång den här säsongen. Går laget till division ett-kval gör man det en andra gång. Chansen finns.
Sport • Publicerad 18 februari 2005

Två omgångar återstår av hockeyns division 2 södra B. Det är fortfarande kamp om två kvalplatser (kval till division ett) och inte mindre än åtta lag är det som gör upp. Ett av de lagen är Tif Vikings och även om det ser ut att bli svårt finns chansen. Men då är det inget annat än seger i de två sista matcherna som gäller. I morgon är det match mot Dalen borta och nästa söndag väntar Hässleholm, också det borta. Både Dalen och Hässleholm är inblandat i striden om kvalplatser. Men Vikings tränare Fredrik Hallberg ligger inte sömnlös med tabellen i tankarna om nätterna. – Jag bryr mig inte så mycket om det. Det gäller för oss att koncentrera oss på vårt. Sedan det stod klart att Vikings klarat målsättningen för säsongen, att klara sig kvar utan kval, har det gått lite trögare och förlusten senast mot Västervik hemma gav en bitter eftersmak. – Att vi förlorar mot Västervik är inte så mycket att säga om men det var sättet vi gjorde det på. Vi drog på oss för många utvisningar och gav inte oss själva chansen helt enkelt. Det var som att killarna inte var riktigt inställda på att vi hade chansen på en play off-plats och när vi sedan höll på att förlora den så blev det för mycket. Vikings störs av skador på målvaktssidan och förutom Martin Svensson är nu även junioren Johan Malmgren skadad. Det får till följd att en annan junior, André Reslow, kallas in. Mattias Björk börjar i mål mot Dalen. Jonas Gustafsson Kampen om kvalplatserna De fyra första lagen i tabellen går till kval. Ettan Kristianstad och tvåan Helsingborg är redan klara. 3 Alvesta, 30 poäng +22 Helsingborg (b), bara en match kvar! 4 Kallinge/Ronneby, 27 poäng +17 Glimma (h), Värnamo (b) 5 Dalen, 27 poäng + 8 Tif Vikings (h), Kalmar (b) 6 Vimmerby, 26 poäng +7 Boro-Vetlanda (h), Glimma (b) 7 Hässleholm, 26 poäng +4 Helsingborg (b), Tif Vikings (h) 8 Tif Vikings, 26 poäng +3 Dalen (b), Hässleholm (b) Fullständig tabell finns på sidan 19.

Ishockey Trelleborg
Ishockey Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons