Vikings inledde med förlust

I seriespelet blev det tre förluster och en oavgjord mot Jonstorp. På bortaplan i går blev det ytterligare en förlust för Tif Vikings när sista kvalspelet för fortsatt existens i division två inleddes. Till slut skrevs förlustsiffrorna till 2–5.
Sport • Publicerad 6 mars 2010

Tif Vikings mönstrade starkast möjliga lag inför matchen i går. Fullt manskap betydde positiva vibbar men enligt tränaren Pontus Mårtensson blev laget ändå en munsbit för Jonstorp under de första tio minuterna av matchen.

– De startade i ett ursinnigt tempo och tog tag i taktpinnen direkt och fullständigt käkade upp oss. Vi var inte beredda på det, sa han men tycker ändå att spelet jämnade ut sig efter hand.

Det räckte emellertid inte då Jonstorp kunde gå till periodvila med 2–0 efter dubbel utdelning i powerplay. För Jonstorps del kom fyra av fem mål i just powerplay men Pontus Mårtensson vill inte skylla förlusten på det.

– De har också utvisningar men vi kunde inte utnyttja det. I stället blev det ett pass för mycket och desperation i de avgörande lägena, sa han.

Pontus Mårtensson tyckte att den stora chansen för Vikings att vända på tillställningen kom i den andra perioden när laget lyckades reducera till 1–2, efter mål av Oskar Persson.

– Efter ett sidledspass på blå drog han på ett slagskott, ribba in. Då tog vi över en stund och jag hoppades vi kunde mala ner dem. Men efter en sargretur kunde de göra trean och det tog energi från oss, sa han.

Efter att även fyran trillat in i andra och ett femte tidigt i tredje kunde Vikings tröstmåla i slutet av Markus Johnsson. I nästa match i morgon väntar antingen Kalmar eller Osby på hemmaplan vilket inte var klart under gårdagen.