Annons

Vikings hetast och bragdmedalj till "Svenskan"

Veckans lista bjuder på ishockey, bandy, fotboll och golf. Påståendet att Jörgen Wålemark ingår i TFF-truppen hamnar betydligt längre ner på listan.
Sport • Publicerad 22 mars 2004

Tif Vikings Sex raka segrar i kvalspelet! Upp i tvåan och självklart uppåt på listan för Tif Vikings. Chanserna att Trelleborg tillhör toppen av tvåan nästa år är stora. I väntan på den godbiten får vi hålla tillgodo med SM-slutspel, kvalserien, VM, NHL och World Cup. Byns stolthet Edsbyn tog sitt första SM-guld på 26 år. Den lilla bruksorten visade att det går att konkurrera, och att vinna, även i den moderna idrottsvärlden. Tradition och stolthet kan fortfarande besegra penningstinna klubbar vilket gläder ett idrottshjärta. Hammarby kommer ta sitt guld, men får vänta till hösten? Fotbollsfeber I hela Europa råder fotbollsfeber. Yran sträcker sig från England, över kontinenten och fram till Danmark. I Sverige får vi vänta till nästa helg innan det brakar loss. Ronaldinho ensam duger gott i väntan på den svenska seriestarten. Annika kan I flera månader har en handfull svenska herrar försökt vinna i USA. Först i helgen kom triumfen - och naturligtvis var det Annika Sörenstam som gjorde det. Första tävlingen för året på amerikansk mark och Annika vann. Vårväder En första signal på att en ny årstid är i antågande kom förra veckan. Solen värmde gott vilket fick H&K-redaktören att damma av golfklubborna. Tyvärr befinner sig golfsvingen ännu i ide och det blir väl, som vanligt, först framåt höstkanten som spelet kommer tillbaka i gott slag. Kallast I alla medier spekuleras det inför den allsvenska premiären. Svenska Dagbladet, som för övrigt rankar TFF som tolfte lag, förtjänar en bragdmedalj i okunskap. "Jörgen Wålemark är ett resligt centeralternativ", heter det när tidningen redogör för TFF:s anfallare. Wålemark är ett resligt centeralternativ - i Ljungskile!

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons