Annons

Vikings har gjort klart med ny tränare

Vesa Ruuskanen. Så heter Tif Vikings nye A-lagstränare.
52-åringen tar över A-laget, J20-laget samt ansvaret för hockeygymnasiet.
Ishockey • Publicerad 1 november 2017
Foto: Björn Gustavsson

Finländaren Vesa Ruuskanen – född i Mikkeli i sydöstra Finland – kommer närmast från norska Moss i division två. Han har tränarmeriter från bland annat division tre i Landskrona och som assisterande tränare i elitklubben Rögle BK:s J18-lag.

Som spelare lirade han som högst i division ett i Danmark.

Annons

– Vi är jättenöjda och tror att Vesa kommer att tillföra klubben mycket. Det var viktigt för oss att värva en tränare med stora erfarenheter av juniorhockey, eftersom vi vill satsa på våra egna killar. Vi vill att det ska vara de som spelar i A-laget i framtiden, säger Daniel Bergström, ordförande i TIF Vikings.

Vesa Ruuskanen tar över både A-laget och J-laget, såväl som ansvaret för hockeygymnasiet.

– Vi vill att han ska ha ett övergripande grepp om verksamheten. Vi vill se till så att juniorer slussas vidare upp i A-laget, säger Bergström.

I och med kontrakteringen av Vesa Ruuskanen kan nuvarande tränaren Bengt Ericsson lugnt gå i pension och flytta till Linköping och följa förre Vikingsspelaren Brian Liechtis vidare äventyr i SHL.

– Han ville ju detta och vi har vetat om det sedan länge. För vår del hade Bengt gärna fått stanna kvar i klubben i flera säsonger till, för han har oerhört mycket att bidra med vid en hockeyrink, säger Daniel Bergström.

Vesa Ruuskanens kontrakt med TIF Vikings börjar inte att gälla förrän den 6 november, men redan på söndag, i bortamatchen mot Malmö IK i Hockeytrean, finns Ruuskanen med på bänken, bakom Bengt Ericsson.

Jonas BergströmSkicka e-post
Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons