Annons

Vikings har drömläge att gå upp

Klar bortaseger med 5–1 mot Halmstad Ravens. Samtidigt föll Åstorp hemma mot Virseum med 3–4. Det gör att Vikings toppar kvalserien till division två med fyra poängs marginal. Två hemmasegrar på fredag och söndag och avancemanget är klart.
Ishockey • Publicerad 12 mars 2019 • Uppdaterad 13 mars 2019
Tif Vikings bortabesegrade Halmstad Ravens med 5–1. På fredag går kvalseriekampen vidare när serien vänder och Halmstadlaget kommer till Söderslättshallen.
Tif Vikings bortabesegrade Halmstad Ravens med 5–1. På fredag går kvalseriekampen vidare när serien vänder och Halmstadlaget kommer till Söderslättshallen.Foto: Jonas Bergström

När kvalserien hunnit halvvägs har Tif Vikings tagit åtta poäng av nio möjliga samtidigt som konkurrenterna har tagit poäng av varandra.

– Hittills har det gått som vi önskat, men tyvärr är det ju halva serien kvar, säger tränaren Matti Pauna.

Annons

En solid defensiv lade grunden till en klar seger i Halmstad på tisdagskvällen. Laget släppte till 23 skott, merparten av dem ur tämligen ofarliga vinklar.

– I alla matcher på slutet har defensiven varit bra. Har man pucken mycket och ofta är det den bästa defensiven, då är det svårt för motståndaren, säger Matti Pauna, som tycker sig ha sett en stigande formkurva för laget ända sedan i augusti.

Åstorp, som kommer från division två, förlorade hemma mot Virserum med 3–4. Resultatet överraskade inte Tif-tränaren Matti Pauna.

– Nej. Alla lag är ganska jämna, det är små saker, vilket lag som får första målet och så som avgör.

Hur som helst ger det resultatet Vikings ett drömläge med tre matcher kvar, därav två kommande hemmamatcher, mot Halmstad Ravens på fredag och mot Virserum på söndag.

Tre poäng i båda matcherna och Tif Vikings är ett division två-lag.

– Börjar man tänka så låser det sig lite. Nu gäller det att ha fokus på nästa match, det är det vi ska pränta in, säger Matti Pauna.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons