Annons

Vikings fortsätter vinna

Segertåget tuffar på för Tif Vikings. Under lördagskvällen besegrade hockeylaget Åseda IF på hemmaplan med 8–5 efter hela sju mål i tredje perioden.
Ishockey • Publicerad 20 januari 2019 • Uppdaterad 21 januari 2019
Fredrik Anderberg kramas om efter att ha assisterat Frank Brobeck till 8–4.
Fredrik Anderberg kramas om efter att ha assisterat Frank Brobeck till 8–4.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

– Vi var ju ganska överlägsna, att då släppa in fem mål känns lite onödigt. Visst är det tre poäng, men vi får ha lite större krav på killarna att hålla ihop det, säger Vikings tränare Matti Pauna efter matchen.

Han pratar om matchens sista period. Efter att ha fullständigt stängt ned Åseda IF slappnade Tif Vikings av i slutet och släppte in hela fem mål på matchens sista 20 minuter.

Annons

– Hade vi släppt in två-tre hade det varit sin sak, fem var lite för mycket för att det skulle kännas bra, men samtidigt är vi ju lite bortskämda, säger tränaren.

Trots allt blev det en klar tremålsseger och fortsatt serieledning för Tif. Stundtals såg det ut som att hemmalaget hade power play, trots lika många spelare på isen i bägge lagen.

Linus Nordberg hade en tuff sistaperiod i Vikings mål.
Linus Nordberg hade en tuff sistaperiod i Vikings mål.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Målkungen Mathias Persson gjorde ännu ett hat trick, Lukas Lundberg stod för 2+1 och tre debutanter fick chansen. Även om det blev lite smolk i bägaren den sista perioden så var det mesta positivt för Vikings.

– Killarna spelar utan press nu efter jul. Innan så hade vi mängder med målchanser, men hade en oförmåga att göra mål. Nu rinner puckarna in istället, säger Matti Pauna.

I matchen mot Åseda hade Tif kunnat göra minst ett par mål till. Bland annat unge Axel Björnkvist lyckades pricka stolpen vid nära öppet mål efter en fin passning av Lukas Lundberg. Sedan Alltrean drog igång har Vikings snittat sex mål per match.

– Det är ju helt sjukt. Det har bara ploppat till framåt, jag har svårt att förklara, säger Matti Pauna.

Mål i debuten. Martin Arvidsson tackade för förtroendet i första matchen för Tif Vikings.
Mål i debuten. Martin Arvidsson tackade för förtroendet i första matchen för Tif Vikings.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

En av lagets målskyttar, och söndagsmatchens första, var nyförvärvet Martin Arvidsson som senast kommer från Nor IK i division tre.

– Det var en rolig debut och gött med vinst. Jag kommer inte ihåg så mycket av målet egentligen, fick en pass i mittzon och jag tror det var fyra-fem pers på mig men jag sköt och så gick den in, säger 20-åringen.

Centern har kommit till Vikings tillsammans med bäste vännen, Oscar Wollter, som även han fick göra debut mot Åseda. De båda värmlänningarna jobbar som svetsare tillsammans på en firma i Eslöv.

– Vi är ju bästa kompisar sen flera år tillbaka hemma i Karlstad, han har bott här några år så var det min tur att komma ner. Så jobbar vi ihop och har det riktigt kul, säger Martin Arvidsson.

Annons

– Det är kul att komma direkt in i en kvalserie och det är ett gött gäng här, fortsätter han.

Även J20-spelaren David Karlsson Pettersson fick debutera för Vikings.

Med halva Alltrean spelad ligger Tif på en delad förstaplats tillsammans med IK Guts, som laget möter nästa vecka.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons