Annons

Vikings förlorade igen

Förlust igen för Tif Vikings " men spelmässigt ett fall framåt. Dalen vann hemma över Tif Vikings med 8"4 och nu kan "Vikingarna" börja summera säsongen. Play off-chansen är definitivt borta.
Sport • Publicerad 20 februari 2005

Tif Vikings har en match kvar att spela men säsongen är över i den meningen att vi vet hur det gick. Laget klarade grundmålsättningen, att klara sig kvar utan kval, men misslyckades med att ta sig till division ett-play off, som var den nya målsättningen.

– Analysen är väl inte klar men just nu känns det lite tråkigt att vi inte kunde hålla distansen ut. Men sett över hela säsongen tycker jag att vi får godkänt, säger tränaren Fredrik Hallberg.

Annons

Hallberg avslöjar också att han sagt upp sitt kontrakt med Tif Vikings " vilket dock inte måste betyda att han lämnar klubben.

– Vi har satt oss ner för att diskutera en eventuell nästa säsong.

När det gäller de bakomliggande orsakerna till att han sagt upp kontraktet tiger Hallberg som muren.

– Jag vill inte gå in på detta i det här läget. Vi får se, säger han. Klart är att Fredrik Hallberg har fina resultat att åberopa. Förra säsongen förde han upp laget till division två och nu tycks klubben vara på god väg att etablera sig där.

Matchen mot Dalen bjöd däremot inte på något vidare bra resultat " däremot på ett skapligt spel.

– Ett klart fall framåt spelmässigt, även om vi släpper in billiga mål, säger Vikingstränaren.

Trelleborgslaget hade 2"2 i den första pausen, efter att Dalen kvitterat i slutminuten.

– Sedan kommer de ut och får två väldigt billiga mål. Vi tar oss ändå i kragen och kommer in i det men då slår vi inte ut pucken ur zon på det enkla sättet och så biter de sig kvar och gör 5"2.

Vikings kom tillbaka ännu en gång och vid ställningen 6"4 i tredje perioden var det match på allvar.

– Vi ligger på och de är stressade då och tar time-out. Men så släpper vi in ett enkelt mål igen, säger Fredrik Hallberg som sedan fick se 8"4-pucken glida in i en tom Vikingskasse.

Annons

Nu återstår en match den här säsongen och det är bortamatchen mot Hässleholm på söndag. Vikings kan som bäst bli sexa i tabellen och som sämst nia.

– Det är placeringar att spela om och vi vill avsluta med en vinst. Spelmässigt är vi på väg upp.

Jonas Gustafsson

Ishockey Jönköping
Ishockey Jönköping
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons