Annons

Vikings börjar borta

Tif Vikings börjar sista resan mot en förnyad division två-plats borta mot Jonstorp på fredag. På måndagen kom de båda klubbarna överens om speldatuet. Vilka övriga två lag som ingår i kvalgruppen avgörs i veckan.
Sport • Publicerad 2 mars 2010

Kvalserien till division två har ett tajt spelschema. Enligt Region Syds förslag skulle Jonstorp och Vikings ha mötts redan på onsdag. Detta sa klubbarna nej till på måndagen.

– Vi gjorde det med tanke på att de andra lagen i kvalgruppen inte är klara. Ingen ska kunna spela på våra resultat, förklarar Pontus Mårtensson, tränare i Tif Vikings.

Annons

Klart är att kvalserien till division två drar i gång nu på fredag. Därefter blir det hemmamatch mot ännu okänt motstånd i Södan på söndag.

De fyra kvalserielagen möts två gånger och matcherna duggar tätt, i stort sett handlar det om match varannan dag fram till sista omgången den 17 mars.

Tif-tränaren har inget emot det.

– Ju längre mellan matcherna ju mer sjunker vi i matchtempo, säger Pontus Mårtensson.

Hur ser du på Jonstorp?

– Ett tungt lag att möta. De stressar oss, trycker ner oss i vår egen zon. Vi måste snabbt ta oss ur egen zon för att lyckas.

Sammanlagt en poäng på tre möten blev det mot Jonstorp i serien för Tif.

Mycket talar för att de övriga lagen i kvalserien blir Kalmar och Osby.

Osby besegrade Sannarp från division tre i första play off-matchen på bortais på måndagskvällen med 7–1. Vinst hemma på onsdag också innebär att laget är kvalserieklart.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons