Annons

Vikings blickar uppåt efter seger i toppmöte

Kvalplatsen är säkrad sedan länge. Ändå lever dramatiken kvar i södertvåan i allra högsta grad. "Det är viktigt att bli topp-tre", säger Tif Vikings tränare Fredrik Hallberg efter 6– 4 i toppmötet med Värnamo.
Sport • Publicerad 16 februari 2006
Måljubel. Mikael Nordh fick hård behandling av Värnamo i toppmötet. Revanschen blev den allra bästa. En Värnamospelare klippte till tvåmetersbacken som gav igen genom att göra 5– 1 på efterföljande power play. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Måljubel. Mikael Nordh fick hård behandling av Värnamo i toppmötet. Revanschen blev den allra bästa. En Värnamospelare klippte till tvåmetersbacken som gav igen genom att göra 5– 1 på efterföljande power play. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 
André Sandberg klappas om av Rickard Åkesson efter ett av sina två mål mot Värnamo. Därmed håller André undan i skytteligan.
André Sandberg klappas om av Rickard Åkesson efter ett av sina två mål mot Värnamo. Därmed håller André undan i skytteligan.Foto: 

Trelleborg mot Värnamo och fokus inför matchen på trion i skytteligans topp: André Sandberg (22 mål) och Kristian Andersson (20) i hemmalaget. Jonas Bystedt (21) i bortalaget.

För det matchavgörande målet svarade en högoddsare. Tvåmetersbacken Mikael Nordh svarade för 5– 1 14.09 in i mittperioden. Han gjorde en Thomas Holmström när Tif Vikings satte press på Värnamo i power play.

Annons

– Jag gled in framför mål direkt efter tekning. Vi hade tryck på dem på högersidan, Kristian Andersson fick fri isyta, jag vände bort min bevakare och när passen kom var det bara att styra in pucken. Målet var också en kopia på det han svarade för i debuten, mot Dalen i januari.

Att det var ett hett toppmöte fick Mikael Nordh känna på. Två gånger om låg han i mittzonen efter två bentacklingar.

Däremellan fick han ett slag i ansiktet, vilket innebar att Värnamospelaren åkte ut för roughing. Mikael Nordh var på väg att ge igen, men hindrades av Robert Näslund.

Strax efter kom 5– 1-målet.

– Det är mycket roligare att göra mål när man tar en sådan revansch. Då jublar man lite extra.

5– 1 och segern kändes klar. Men icke.Tif Vikings tappade spelet och Värnamo hann reducera till 5– 3 innan sista perioden.

Med dryga minuten kvar kom 5– 4 innan André Jönsson fastställde slutresultatet i tom kasse.

– Efter 5– 1 skulle vi göra både sexan och sjuan. Vi var inte kalla nog och till slut fick vi slita för segern, säger Fredrik Hallberg. – Oavsett vad det står så måste vi spela vårt spel. I stället jagade vi bakom mål och hade fel folk på fel plats.

Tränaren anser att sådan inställning inte håller när det blir dags för kvalspel.

Men segern gladde och nu är Vikings med i den absoluta toppen med två omgångar kvar. Målsättningen är att bli bland de tre bästa för att då få en tredje och avgörande hemmamatch i kvalet.

Annons

– Det är också viktigt för självförtroendet att slå de bästa i den här serien. Då ska vi ha bra chans att slå lagen i den andra serien (division 2 A), säger Mikael Nordh.

Till slut kan det även bli så att Tif Vikings och Värnamo möts igen och därmed var onsdagens seger viktig.

Matchen i matchen då? Den mellan seriens skyttekungsaspiranter.

Oavgjort får vi väl säga då både André Sandberg och Jonas Byström satte två mål var.

– Skönt göra ett par mål, men jag borde ha gjort ett till, säger André Sandberg och tänker på friläget i sista perioden.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons