Vikings behöver förstärkningar

Tif Vikings mot Kallinge/Ronneby. Femman mot fyran i hockeytvåan. Men Vikings är sargat och laget jagar friskt blod. "Tre, fyra spelare hade varit bra", säger tränaren Fredrik Hallberg.
Sport • Publicerad 20 november 2004

Tif Vikings skadeläge är allt annat än ljust. För tillfället är fyra spelare borta och Pantern har kallat hem Andreas Wassbjer.

– Det är tunt. Jag har bara 16 spelare till söndagens match, fem av dem är backar. men det är bara att gilla läget, säger Fredrik Hallberg.

– Vi möter ett lag som ska slåss i absoluta toppen. Vi är underdogs.

Ingen risk för underskattning?

– Nej absolut inte. Inte från vår sida iallafall.

Det finns fog för det. En tunn trupp har ytterligare tunnats ut och tränare Hallberg är oroad.

– Jag är mest orolig över att vi är så få på träningarna. Kan vi inte träna ordentligt finns risken att vi tappar i kvalitet.

– Det här är en mycket tuff serie vilket vi märkte i fjor då vi tränat på bra hela säsongen och mötte slitna division två-lag i kvalserien.

Läget är akut och nu söker Tif Vikings aktivt efter nya spelare.

– Vi måste ha hit spelare så vi kan träna ordentligt. Förhoppningsvis kan vi få in spelare redan nästa vecka, men i den här regionen finns det inget överskott på seniorspelare direkt, säger Fredrik Hallberg.

Martin Falkenby

ISHOCKEY TRELLEBORG
ISHOCKEY TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.