Annons

Viggo har fått stil på IFK

Dansk dynamit brukar förknippas med fotboll och framgångar där men i Trelleborg påverkas handbollen i högsta grad av ingrediensen för tillfället.
Sport • Publicerad 10 november 2003

I första hand är det tränaren, Viggo Poulsen, man bör premiera så här långt men han har god hjälp av sina båda landsmän, målvakten Claus Boldt och playmakern Stefan Hermann. - Jag har varit med om en hel del i tränarväg - jag fanns med Katrineholm i elitserien 1988-89 och i stockholmska Swithiod i division ett och två under 90-talets inledning och Viggo är den klart bäste tränaren. Och Viggo har framför allt den bäst planerade träningen - med störst variation! Det säger Hans Almström - som är ny som assisterande tränare under Viggo och som dessutom har tränaruppdrag i Oxie och division tre samt ungdomsledarskap i såväl Swithiod och Malmö HP som ytterligare meriter. Spelarna i IFK är också helt begeistrade i den danske tränaren och Senad Alkics analys under träningen i går stämmer överens med de flesta man pratar med: - Det är mycket bra träning och fin variation och vi känner oss starka. Det spelar ingen roll om vi inte spelar på topp. Vi känner att vi kan vinna matcherna. Viggo har en filosofi och den går ut på att hela tiden utveckla spelarna - både individuellt som en i laget och så här förklarar han sin träningsfilosofi: - Jag har ofta specialträning med olika spelartyper i laget och det beror på vilket behov som finns. Planeringen sker med tanke på vilka matcher vi har framför oss. I går var det mittsexorna, Fredrik Brokopp och Tobias Tallberg som därför fick en extra omgång träning och övriga gänget spelade då handboll på tvären - med knattestora mål. - En av Viggos idéer och det främjar snabbheten och kontringsuppfattningen hos spelarna, förtydligar Hans Almström. - Jag prioriterar stabiliteten i laget och jag vill att vi hela tiden skall orka hålla den högsta nivån. Den som vi hållit de senaste matcherna och som vi för första gången visade upp på hemmaplan senast, menar Viggo. Senast gällde Team Drott vilket gav hela 38-15 och närmast väntar Björnen i Sjöbo och här ser Viggo en liten fara: - Håller vi som sagt inte den högsta nivån kan det gå galet och jag har hört att man spelar i en liten hall med mycket folk och det kommer säkert att bli tufft. Samtidigt visar Viggo lite besvikelse över att publikintresset i serien är så pass svalt som det är - publikmässigt och han jämför så här: - Senast tränade jag damlaget i Åbenrå och då hade vi i genomsnitt 800 åskådare på våra matcher! Han har skrivit på för ett år med IFK och han har inte bestämt sig hur det blir efter årets säsong men han trivs förträffligt: - Jag kan gott tänka mig en förlängning men det är för tidigt att tänka så ännu. Här finns en grogrund för att kunna utveckla handbollsspelet och till detta bidrar det stora träningsintresset. Han är försiktig general, när det gäller seriesegern längre fram men han är medveten om IFK-chanserna: - Slipper vi svårare skador och om vi i fortsättningen kan hålla den nivån vi nu har - ja, då skall vi minst spela om det, avrundar Viggo Poulsen.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons