Annons

"Vi ville spela med bästa laget"

TA-sporten sökte Pelisterordföranden, Jörgen Johansson, från sena eftermiddagstimmar men inte förrän vid niosnåret på lördagskvällen blev det napp. På frågan ”hur styrelsen kunde gå in och ta över laguttagningen från tränarduon?” svarar Jörgen så här:
– Vi i styrelsen ville spela med det bästa laget!
Sport • Publicerad 24 april 2010

Men är det inte tränarna som har att ta ut laget och också de båda (Meysam Javan och Wille Registre) som bäst vet vilket lag som är bäst för stunden, eller...?

– Vi ville som sagt spela med bästa laget och det tyckte vi inte att vi skulle enligt tränarnas uttagning.

Annons

Du är ju ordförande – ångrar du dig beslutet nu efteråt?

– Nej, jag ångrar inte beslutet.

Men ni är ju av med tränarduon och som inlett så bra.

– Vi hoppas kunna presentera en ny tränare på måndag.

Tror du det blir lätt att hitta en tränare till dagens Pelister, när alla vet att styrelsen går in och lägger sig i laguttagningen?

– Det vet vi inte ännu.

Ni valde alltså att Aleksander Cvetkovski skulle stå i stället för Edon Gashi – har det med sponsorskap att göra att ni absolut ville att Aleksander skulle stå?

– Nej, det har inget med sponsorer att göra.

Hela Söderslätts fotbollsälskare prisade Pelisters spel efter 2–0 i premiären mot IFK och så blir det så här tokigt redan veckan efter och hela 1–5 mot IFK Malmö. Är det säkert att du inte ångrar något.

– Jag ångrar inget.

Annons

Det var ju Meysam (Javan) som ordnade hit alla eller åtminstone de allra flesta nyförvärven inför årets säsong. Tror du att dessa stannar även under en ny tränare?

– Det vet jag inte.

Tacksam om du hör av dig när den nye tränaren är klar.

– Det gör jag!

Ingrid Pärssinen
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons