Annons

"Vi vågade inte vänta längre"

Målvaktsjakten är över för TFF. I måndags togs första kontakten med Halmstads BK och i går slutfördes affären med Marcus Sahlman, som lånas av HBK resten av säsongen.
Sport • Publicerad 29 juni 2007

– Det har gått snabbt, men hade vi inte tagit Marcus nu hade han säkert hamnat någon annanstans, säger klubbdirektören Lasse Larsson. Sedan det blev uppenbart att förstemålvakten Fredrik Perssons knäskada var av allvarligare art har klubben varit på målvaktsjakt.

16-årige Viktor Noring anses ännu inte redo för den allsvenska hetluften.

Annons

– Det skulle inte varit rätt mot Viktor Noring att behöva kasta in honom om Chrstian Fegler också blivit skadad. Hans tid kommer, påpekar Lasse Larsson.

Varför valde ni Marcus Sahlman?

– Vi har hört med Mattias Thylander och Magnus Andersson som känner honom sedan tidigare och fått ett bra intryck. Sedan har vi bra relationer med Halmstad.

HBK:s tidigare målvakts-tränare Eggert Gudmundsson är en annan som tipsat TFF om Sahlmans färdigheter. För några dagar sedan talade mycket för att U21-landslagsmålvakten Johan Dahlin skulle hamna i TFF.

20-årige Dahlin ville själv lämna reservbänken i norska Lyn, men Osloklubben ville först ha klart med en ersättare.

– Johan Dahlin var jätteaktuell men vi kände att det drog ut på tiden och att vi inte vågade vänta längre. Hade vi inte tagit Marcus nu hade han hamnat i en annan klubb snart. Det känns som att vi gjort rätt, säger Lasse Larsson.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons