"Vi står och sover"

TFF:s tränare fick se sitt lag besegrat. Bakom nederlaget gömmer sig ett nytt lyckokast: Ljungskiles långa inkast.
Sport • Publicerad 22 april 2008

– Vi har förberett oss på målsituationerna, vi har tittat på video, snackat om vem som ska ta vem. Vi står och sover. Det kan inte uttryckas tydligare, sa en märkbart irriterad Tom Prahl på presskonferensen efter matchen.

Gladare var Ljungskiles mittback Marcus Senften, inkastare till båda målen.

– Det är klart, det är inte varje dag man får utdelning på två inkast under så kort tid, säger Senften som förra året spelade i division ett med Kristianstads FF.

Lagkaptenen Jörgen Wålemark, som nickskarvade till det andra målet, gläds åt den taktiska triumfen.

– Vi började förra matchen med att plocka upp Marcus Senften på inkasten och trycka på med mer folk. Det har gett ett fantastiskt resultat, med målet mot Elfsborg och båda här, säger Wålemark.

Tom Prahl kunde inte annat än vara missnöjd med noll poäng mot tippade strykgänget Ljungskile.

TFF blev stressat efter målen, konstaterar han. Och att hämta upp underläget mäktade laget inte med. Inläggen från bland andra Mattias Nylund och Erik Sundin var för klena.

– Vi får skylla oss själva. Vi är inte tillräckligt kalla när vi fått ner dem i brygga. Vi har ändå 15-20 minuter på oss i andra halvlek.

Marcus Senftens Ljungs-kile blev utbuat av hemmapubliken för att spelarna fördröjde spelet.

– Anser de att deras lag är så bra ska väl de spela ut oss ändå och försvara sig mot två inkast. Jag tycker inte att man bara ska skylla på att vi maskade. Man kan bara titta på hur ineffektivt Trelleborg var, säger Marcus Senften och fortsätter:

– Det hände ingenting framåt för Trelleborg. Prahl kan ju slå en signal till mig om han är sugen. Jag har några idéer.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.