Annons

"Vi sover gott om nätterna"

IFK Handboll är en del av föreningen IFK Trelleborg. Handbollssektionens problem är därmed även fotbollens och friidrottens problem. Någon oro hos de två sektionerna finns dock inte.
Sport • Publicerad 21 november 2009

TRELLEBORG. – Jag kan inte se annat än att de klarar ut det här, säger Bengt Lindkvist, vice ordförande i fotbollssektionen.

Vill det sig riktigt illa med ekonomin i IFK Trelleborg Handboll kommer det att påverka även fotbollens och friidrottens vardag.

Annons

– Vi är en klubb så om handbollen går i konkurs kommer de gå in och titta på huvudföreningens totala resurser. Rent juridiskt kan alla bli drabbade, säger Bengt Lindkvist.

IFK Fotbolls vice ordförande poängterar dock att han inte ser någon som helst risk att handbollens ekonomiska situation går så långt.

– Som det ser ut nu har handbollen en stark sponsorförankring och jag kan inte se annat än att de klarar sig ur det här. Vi inom fotbollen känner oss inte berörda av detta, säger Lindkvist.

Mats Gullberg är ordförande i IFK Trelleborgs huvudförening. Han är ytterst ansvarig för föreningen och dess tre sektioner. Dialogen med handbollssektionen är kontinuerlig och hoppet stort om en lösning inom det närmsta.

– Vi har mycket möten och jobb där vi arbetar fram lösningar, men vi är trygga med det upplägget vi har, säger Gullberg.

Vad händer om problemen inte kan lösas internt i handbollsektionen?

– Om de inte presenterar några lösningar då blir vi ansvariga och tar kontroll över hur de sköter det. Men i dagsläget har vi ingen reservplan. Vi är i hamn och vi löser det här. Vi sover gott om nätterna, poängterar Mats Gullberg.

Hur ser IFK Trelleborgs gemensamma ekonomi ut?

– Eftersom handbollen ligger på minus så har vi totalt sett minus i huvudföreningen också.

Fotnot: Lars Odell, ordförande i IFK Trelleborg Friidrott vill inte kommentera handbollsektionens ekonomi.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons