Annons

"Vi ska spela grishandboll"

Andreas Bambergs fina form håller i sig. Bäste målskytt i derbyt mot IFK Ystad. Men framförallt var han nöjd med att laget spelade disciplinerat.
Sport • Publicerad 25 november 2006

Derbyt mot IFK Ystad blev precis den täta match som alla hade förväntat sig.

– Vi vann eftersom vi spelade väldigt disciplinerat, vi spelade precis som vi hade sagt att vi skulle spela, konstaterade en nöjd Andreas Bamberg.

Annons

– Om det krävs grishandboll för att vi ska vinna så ska vi spela det.

IFK Trelleborgs vänstersexa, bäste målskytt i hemmalaget med åtta fullträffar, var en av lördagens matchvinnare. Tränaren Johan Zanotti ville gärna framhäva Daniel Lindqvist och mittförsvaret med Kim Johansson och Rickard Nilsson.

– Daniel kommer med massor av kraft i andra halvlek och det var precis vad vi behövde just då, sa en helt utpumpad IFK-tränare efter matchen.

– Jag är för dåligt tränad för det här, log han.

Efter ett underläge i paus (11– 13) vände IFK snabbt på matchen och hade sedan ett överläge, om än litet vid vissa tillfälle, under resten av matchen. – Skönt att vi lyckade att hålla undan, det var viktigt att vinna efter den mindre bra insatsen mot Redbergslid senast, sa Andreas Bamberg.

Förutom de vanliga kontringsmålen var Andreas också en säker straffskytt i lördags (tre straffmål blev det).

Som inflyttad skåning kände han inte den riktiga derbypulsen.

– Men visst märks det att det är en match som betyder lite extra.

Och inte blir det sämre när man står på den segrande sidan.

Ulf Svenning

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons