Annons

”Vi ska få ett slagkraftigt lag”

TFF ligger inte på latsidan när det gäller att formera kommande säsongs trupp.I måndags skrev tre nyförvärv på och igår blev det klart med lån av MFF:s lovande Egzon Sekiraca.– Det är så här vi ska jobba nu. Vi börjar om på nytt men ska ändå få ett slagkraftigt lag, säger tränaren Anders Grimberg.
Sport • Publicerad 19 december 2012
Foto: 

Spelarcirkus skulle det kunna kallas med alla rykten som är i svang och spelare som sagt att de ska lämna eller som redan har slutat.

– Vi rör om i grytan efter den stora besvikelsen. Våra nya spelare må vara unga och oerfarna, men de är vitamininjektioner. Vi ska inte tappa i kvalitet, säger Grimberg.

Annons

Förutom Egzon Sekiraca så är det Fisnik Shala, Daniel Jovanovic och Marcus Olofsson som blivit klara för TFF i dagarna. En annan spelare, 21-årige vänsterbacken Andreas Johansson, som gjort 15-talet A-lagsmatcher med Åtvidaberg, men som inte fick förlängt kontrakt, kan vara på ingång.

– Han vill byta miljö och testa med oss. En rolig anekdot kan vara att jag mötte hans pappa Håkan Johansson 1984 i kvalet mot Åtvidaberg när vi gick upp i allsvenskan, berättar Grimberg.

Är ni nära att komma överens?

– Nej, inte mer än att han är en i ett fång av spelare som vi diskuterar med nu. Allt går inte över en natt och det är möjligt att vi inte blir så många från vår forna trupp nu när vi ska bygga nytt.

Betyder det att Viktor Noring, Ibrahim Koroma och Zoran Jovanovic, som alla har kontrakt, men som aviserat att de vill lämna, är förlorade för TFF?

– Vad gäller Zoran så uttryckte han sig spontant när vi åkte ur. Utan att säga för mycket så har mycket hänt sedan dess, säger Grimberg och ger en hint om att han mycket väl kan stanna.

Har chansen att Zoran ska stanna ökat nu när hans bror Daniel skrivit på för TFF?

– Det är nog en fördel och jag vill också betona att Zoran fortfarande har kontrakt med oss.

Hur är det med Noring och Koroma då?

– Jag vet att ledningen för samtal med dem, men de har ju ännu kontrakt.

Annons

Men det finns ännu fler frågetecken. Rutinerade spelare som Magnus Andersson har inget kontrakt.

– Vi har haft möte med honom. Vi väntar på rejäla svar, men det finns säkert back up.

Hur bråttom är det med att få truppen klar?

– Vi mjukstartar den 7 januari och då vill jag åtminstone ha 15 spelare. Sedan kan vi ha is i magen och ta in några till.

Vad säger du om Kristian Haynes som spelande assisterande tränare?

– Om det blir verklighet så tilltalar det mig. Vi diskuterar för fullt.

Om tomten kommer med en spelare i julklappssäcken vem vill du då ha?

– En riktig ledargestalt med karaktär. Jag vill ha in lite rutin i truppen och får vi inte det från de egna leden så skaffar vi oss det utifrån, säger Grimberg.

Martin Falkenby
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons