Annons

"Vi måste ta chanserna"

Koncentration, tålamod, hårt arbete och våga, våga, våga framåt. Så ska landslaget rubba Spanien. "Vi måste ta chanserna när vi får dem", säger Fredrik Ljungberg.
Sport • Publicerad 13 juni 2008
Fredrik Ljungberg. Bild: Scanpix
Fredrik Ljungberg. Bild: ScanpixFoto: 

Allt som sagts om hur Sverige ska spela mot Spanien upprepades grundligt på fredagskvällens presskonferens på Tivoli Neu i Innsbruck.

- När vi har bollen ska vi attackera för fullt. Sedan måste vi vara kloka och försvara. Jag tror inte att det kommer att se ut som i Madrid med så stort bollinnehav för Spanien, sade förbundskaptenen Lars Lagerbäck. Då, i kvalet i november förra året, gick Spanien på knock, gjorde 3-0 och avslöjade brister i den svenska organisationen eftersom två av målen kom efter fasta situationer.

Annons

Lagkaptenen Fredrik Ljungberg fyllde i.

- Spanien spelar likt Arsenal som jag var van vid. Det viktigaste är att vi har tålamod när vi har bollen. Spanska lag är generellt bättre på att anfalla än försvara.

- Vi måste ta chanserna när vi får dom.

- Blir vi för nedtryckta får vi svårt att anfalla. Spanjorerna är duktiga på att hålla bollen och då kan de trycka ned oss.

Tidigare i veckan nuddade Lagerbäck vid tanken på att vila spelare i vissa matcher i gruppspelet.

- Det finns naturligtvis med långt bak i prioriteringsordningen, men man vill naturligtvis alltid vinna matcherna. Ljungberg tog mer ställning i frågan.

- Det kan vara väldigt svårt att vila spelare i ett mästerskap. Får vi ett dåligt resultat i morgon (lördag) och ryssarna vinner sin match skulle det kännas onödigt.

Lagerbäck gav inga som helst ledtrådar kring hur han tänker formera startelvan.

Högersidan får två nya ansikten efter skadorna på Christian Wilhelmsson och Niclas Alexandersson.

På frågan om han kan tänka sig att låta Mikael Nilsson skifta kant från vänster till höger, svarade han:

Annons

- Micke Nilsson skulle passa bättre på högerkanten. Det är mer naturligt att kunna använda sin naturliga fot. Det gäller i uppspelsfasen och i tacklingar. Men han var i princip prickfri mot Grekland.

Ljungberg har inga problem med den revbensskada som länge plågade honom.

- De stora (grekiska) mittbackarna kom och smackade på. Jag var öm efteråt, men det fungerade bra.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons