Annons

"Vi kommer att lösa problemen"

När TA-sporten sökte styrelsemedlemmen Lasse Åberg hänvisade han till Mats Gullberg, ordförande i IFK:s huvudstyrelse.
Sport • Publicerad 11 augusti 2010

Han är positiv, även om han också blev överraskad över kommunens ultimatum.

– Nej, det brevet visste jag inte om men sammantaget är jag säker på att vi ska klara av de problem som uppstått. Eftersom vi ju är en gemensam förening rent juridiskt får vi fördela de resurser som finns i de olika sektionerna. Nu är det tyvärr handbollens tur men för några år sedan var det fotbollen som hade problem och de löste vi då, säger Mats Gullberg.

Annons

Friidrotten är tredje sektionen i IFK och Mats Gullberg sticker inte under stol med resonemanget som hela tiden förs sektionsvis.

– Nej, så har det varit tillbaka i tiden – att man diskuterar hur vi ska ha det. Ska vi ha det som nu eller ska friidrotten, handbollen och fotbollen utgöra tre olika föreningar? Det är många IFK-föreningar i landet som har den uppdelningen i dag, där all verksamhet i den aktuella IFK-föreningen dock vilar under en paraplyorganisation. Närmaste exempel är väl IFK Ystad.

När en eventuell konkurs kommer på tal, menar Mats Gullberg så här:

– Det ska vi definitivt klara oss ifrån men man måste ha klart för sig, att inga pengar i någon sektion är heliga utan vi har att fördela där det behövs och där är vi helt överens i de olika sektionerna, säger Mats Gullberg.

Christian Abrahamsson
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons