Annons

"Vi får totalt hjärnsläpp"

Stavsten kan glömma en plats i elitserien. Efter onsdagens pinsamma förlust mot Önnered med 22–31 har klubben bara en sak kvar att spela för.
– Vi ska ta tillbaka hedern, säger tränaren Jimmy Nordström.
Sport • Publicerad 7 april 2011
Stavsten föll hemma mot Önnered med 22-31 (12-17).
Stavsten föll hemma mot Önnered med 22-31 (12-17).Foto: 

Efter två snöpliga förluster var det dags för Stavstens första vinst i elitseriekvalet. De vinröda spelarna var favorittippade av spelbolagen och hade bara seger mot Önnered i sikte. Då tog sagan om Stavsten en oväntad vändning. Framför glesa läktare i Söderslättshallen klappade laget ihop och föll hemma med nio bollar.

– Vi skippar klyschorna, vi får totalt hjärnsläpp, det är härdsmälta, säger Jimmy Nordström.

Annons

Stavsten spelade jämnt med Önnered den första kvarten då de hade 7-7. Därefter började de dock halka ifrån i målprotokollet.

Med dryga tjugo minuter spelade hade Önnered ryckt till 11-7. Jimmy Nordström tog time out och skrek ut sitt budskap över hela A-hallen. "Ni måste vilja spela handboll, här är ingen vilja på banan, vakna nu!".

– Jag fick tuppjuck i timeouten och generalspel i halvtid. Jag försökte peppa men det spelar mindre roll om vi inte är där, säger Jimmy Nordström.

I andra halvlek hade Stavsten chans att komma igen. Vid ställning 16-19 fick Önnered två personer utvisade. Men istället för att utnyttja läget bjöd hemmalaget på ytterligare två mål.

– Det finns inte någon vilja, allt tempo är som bortblåst. Vi har ingen fart fram och vi står på hälarna i försvaret, analyserar Andreas Folkstrand.

Mittsexan var tillbaka fullt ut efter sin revbenskada men åkte på en ny smäll i början av andra halvlek. Efter duell med en Önneredspelare for han in i väggen med huvudet före.

– Jag fick fram handen och stoppade lite med den annars hade jag fått åka ambulans från matchen igen, säger Folkstrand som fick täcka sin blodiga panna med ett ordentligt bandage.

Folkstrand var dock inte ensam om att ha en tung dag. Robin Carlström tillhörde de skyttar som inte fick det att lossna alls. 20-åringen satte ett skott på sju försök.

– Jag hade ingen fart, hjärnan och hjärtat ville men inget fungerare. Det fanns ingen koordination mellan huvudet och benen, säger Carlström.

Jimmy Nordström menar att hans spelare är trötta efter den hårda matchningen i kvalet. Detta kombinerat med en tunn trupp och dålig grundkondition är en del av förklaringen till onsdagens dåliga prestation.

Annons

–Spelarna är trötta och det är otacksamt för Micke (Michael Andersson) att vara ensam målvakt. Men det är inte många som kommer undan med äran i behåll. Det är Danni Mitkovski -Glans och Alexander Hansén.

Hur ska du motivera laget till att prestera i resten av kvalet?

– Det vi får köra på nu är att de ska ta tillbaka hedern.

Om det ska gå vägen är det full fokus som gäller borta mot Kristianstad på söndag.

– Om vi inte är taggade mot ett eltiserielag får vi 40 i röven, säger Andreas Folkstrand.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons