Annons

"Vi blev tagna på sängen"

Två gånger om har Fifa beslutat att TFF har rätt till 7,5 miljoner kronor av Juventus. Men Fifa har ändrat sitt beslut - det blir inga pengar. - Vi blev tagna på sängen. Samtidigt visste vi om att Fifa gjorde ett undantag när vi som lilleputtklubb fick rätt mot stora Juventus, säger TFF-ordföranden Per-Anders Abrahamsson. "Isakssonaffären" har drivits i långbänk, men den bänken har blivit längre än någon kunnat ana - och den växer ytterligare.
Sport • Publicerad 17 november 2003

Nu anlitas juridisk expertis för att föra saken vidare till CAS, Court of Arbitration for Sport, i Lausanne. - Vi har anlitat en advokat som varit vår rådgivare sedan 2001, säger Per-Anders Abrahamsson. Jag har pratat med massor av jurister, inom både Fifa och Uefa och dessutom nu i USA då jag kom i kontakt med Nobelpristagare vid Harvards juridiska fakultet, alla ger oss rätt. Återköpsklausulen går inte att komma undan. - Jag stod på barrikaderna 1968 och nu är jag tillbaka. Jag tänder till mot orättvisor, när den lille slåss mot den store, och det ska bli fortsatt spännande att fightas, säger en stridslysten Per-Anders Abrahamsson. Fifas kovändning kommer mycket olägligt. - Vi hade behövt pengarna. Kassan sinar så här i slutet av året när vi inte får några biljettintäkter. Bidragen från SEF (Svensk Elitfotboll) kommer först efter årsskiftet och därför är vi försiktiga när nu ger oss ut på transfermarknaden. - Det här beslutet innebär inte att vi ändrar vår syn på vad vi är beredda att betala för en spelare, men vi är mer strikta vad gäller lönerna. Per-Anders Abrahamsson är nyss hemkommen från USA men han har tagit del i vad som skrivits angående Mats Lilienbergs förhandlingar med klubben. - Vi kommer aldrig att tillmötesgå det lönekrav som angivits i media. Det handlar om att vi är ömsesidigt beroende av varandra - TFF av Mats och Mats av TFF. Jag är övertygad om att vi kommer överens. Inom de närmaste veckorna ska ordföranden sätta sig ned med några av klubbens största sponsorer och diskutera ekonomi. Klart är att TFF behöver öka sina sponsorintäkter. Naturligtvis finns även en viss Rune Andersson med i kulisserna. - Rune sitter i valberedningen och jag har kontinuerlig diskussion med honom. Vad gäller ett eventuellt ekonomiskt bidrag från hans sida, kan jag inte säga mer än att utan Rune så hade vi inte haft den position vi har i dag och utan Rune så klarar vi oss inte i framtiden. Rune Andersson har under klubbens tillvaro i superettan bidragit med minst 5 miljoner kronor till klubbkassan och totalt med omkring 20 miljoner. Men i januari sa han att årets bidrag var det sista, trots att han känner ett stort ansvar för klubben. - Jag kan inte fortsätta så här hela livet, nu är det upp till näringslivet och alla andra att stötta TFF. Men det var i januari det. Nu är det andra tongångar. - Jag har inte utlovat något. Vi får ta upp saken till diskussion. Först måste vi få en bild hur ekonomin ser ut, det är ett beslut som får växa fram, säger Rune Andersson.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons