Annons

Vemodigt slut för danskduo

Tre säsonger i IFK-tröjan. Nu är det slut. Mittnian Kenneth Gundersen slutar spelar handboll. För Ken Berkowitz fortsätter karriären i en dansk division tre-klubb.
Sport • Publicerad 30 mars 2007

– En tung förlust. Jag tycker Sävehof vinner mer på att vi är dåliga, konstaterade Kenneth Gundersen efter sista matchen med gänget.

Gunders sista match resulterade i ett mål och flera målgivande passningar. Ett fullgott inhopp som gav fart och alternativ åt IFK:s offensiv.

Annons

– Det vet jag inte om jag vill säga. Jag och Jimmy är olika spelare, men som lag kommer vi inte upp i nivå i dag, och det är synd.

Ken Berkowitz var inte belåten han heller. Den 33-årige målvakten avlöste Petar Misovski tio minuter i andra halvlek och räddade bland annat ett friläge.

– Det känns vemodigt. Det var ju sista matchen i den blå tröjan. Jag har många goda minnen jag tar med mig.

Var det ett svårt beslut att lämna IFK?

– Mycket. Trelleborg har gett mig så mycket; umgänget med spelare, ordförande, tränare, vaktmästare... Det är med en klump i halsen man lämnar.

Anledningen till att danskduon lämnar är bristen på tid. IFK ställer krav på hög träningsnärvaro och båda har en social situation som inte medger den.

– Jag har en familj som knappt har fått se mig det senaste åren, förklarade Gundersen som nu ämnar ägna mer tid åt sonen Noah och sambon Maria.

Roligaste minnet under IFK-åren?

– Upplevelsen som helhet. Det har varit en fantastisk stämning i Trelleborg.

Ken Berkowitz säger att han har haft sina tre bästa år i karriären i IFK Trelleborg. Kenneth Gundersen och Ken Berkowitz var de enda IFK:arna på plan i går som också var med när IFK vann division två för två år sedan.

Annons

På deras tre säsonger i klubben har laget gått från tvåan till SM-slutspel.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons