Annons

Vellinge klättrar efter stabil seger

Vellinge har hittills varit upp och ner i seriespelet och ingen är väl heller riktigt nöjd med spelet hittills. I går var det dock ordentligt upp och segern över Croatia med 2"0 (0"0) var säker.
Sport • Publicerad 10 juni 2005

Segern innebär också hopp inför fortsättningen om en plats i toppskiktet av tabellen och en bidragande orsak är Ayhan Garips starkt stigande formkurva.

"Vi vinner med mersmak och det handlar absolut inte om en turseger men spelet och kämpatakterna började redan förra matchen mot Olympic, menar Swidde Nilsson i Vellingeledningen.

Annons

Croatia inledde starkt och det märktes att hemmalaget hade stor respekt för gästerna. Sammantaget var spelet ändå jämnt under första halvlek och när det gäller målchanser var Ayhan Garip på väg igenom vid ett par tillfällen.

"Sedan är det ju väldigt olyckligt att Patrik Svensson skadar sig i närkampen med deras målvakt och risken är stor att han brutit handleden, fortsätter Swidde.

Olyckan hände efter 27 minuter och var högst oturlig, där Croatiamålvakten hade att rensa undan bollen vilken träffade Patriks handled. Ilfart till sjukhuset och det är bara att hoppas på tur i oturen.

Innan halvtid gör Croatias målvakt en idioträddning, när han mirakulöst räddar en kanonfrispark av Andreas Sjödin ända uppe i ena krysset. Då återstod fem minuter fram till pausen och mållöst så långt. I andra halvlek tog Vellinge mer och mer hand om spelet och efter 58 minuter gjorde Fredrik Ekholm 1"0. Förarbetet stod matchens lirare, Ayhan Garip, för.

"I dag var han helt outstanding på topp och hans 2"0-mål var en delikatess. När han rundar målvakten verkar han komma för långt ut men han lyckas ju ändå få in bollen och han är ju ytterst nära även 3"0, förklarar Swidde.

Med minuten kvar av ordinarie matchtid skapar Ayhan ytterligare en målchans och han nickar dessutom mot mål på egna returen " som dock räddas på mållinjen.

En annan duktig Vellingespelare är målvakten Jonas Björkqvist och han avslutade matchen med en paradräddning nere vid vänstra stolproten, när han räddade en frispark med tre minuter kvar.

Mycket av Vellinges fina spel beror även på Jörgen Erikssons återkomst efter skador och han har en framträdande roll i varje match.

Sigge Hansson

FOTBOLL VELLINGE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons