Annons

Vellinge hela vägen fram

3–2 mot Svedala. 7–0 mot Minnesberg. Och så 3–2 igen, i matchen som betydde cupseger för Vellinge IF. "Vi dominerar inomhus", sa Joachim Forsberg vars förening var i tre finaler av tre möjliga. Herrseniorerna höll hela vägen.
Sport • Publicerad 3 december 2008
Patrik Svensson med segerbucklan efter 3–2 i finalen mot Höllviken. Vellinge dominerade årets upplaga av Ta-cupen med tre finalplatser av tre möjliga. Bild: Tomas NybergFoto: 

Två medaljer om halsen, ett i guld och ett i silver. Segerbuckla och pris som turneringens lirare i famnen. Och ett brett leende på det.

Joachim Forsberg hade svårt att sluta le.

Annons

- Det är alltid härligt att vinna, sa en av Vellinges många hjältar i Södan.

Det var Vellinge IF för hela slanten. Tre lag och tre finalplatser.

Först förlorade damerna mot Höllviken.

Sedan juniorerna mot TFF.

Seniorerna höll däremot hela vägen. 3-2 mot kommunrivalen Höllviken.

- Finalen var väldigt jämn. Först med några sekunder kvar ställde jag mig upp på bänken, sa Joachim Forsberg.

Revansch efter damernas förlust och dessutom revansch efter juniorernas förlust precis innan.

Vellinge hade dessutom två spelare i dubbla roller. Joachim Forsberg och Andreas Persson spelade både juniorfinal och seniorfinal.

Forsberg fick vila i slutet av juniorfinalen (förlust 1-6 mot TFF).Till 2008 års sista TA-cupmatch kom han således med någorlunda fräscha ben.

- Det kändes som att vilket lag som helst kunde vinna. Deras målvakt (Marcus Eskilsson) är duktig, har ett bra skott, sa Forsberg som fick se just Eskilsson göra finalens första mål, som dock kvitterades knappa halvminuten efter.

Annons

- Jätteviktigt att få en så snabb kvittering, vi blev mer taggade efter det. Fredrik Ekholm följde upp med att slå in 2-1 i öppet mål efter ett av kvällens vackraste anfall. Andreas Perssons 3-1 avgjorde sedan finalen.

Vellinge segrade på herrsidan så sent som 2005. Året därpå deltog Joachim Forsberg för första gången. Då blev det finalförlust mot TFF.

Nu höll "Foppas" lag hela vägen. Vellinge blev obesegrat, vann sin grupp i helgen där TFF var ett av lagen som fick stryk.

Klart värdiga mästare med andra ord.

Och Joachim Forsberg värdig titeln "turneringens lirare".

- Middag för två, sa han fundersamt om priset som inmundigas på en av stadens restauranger.

Har du någon att med dig?

- Nej, inget som är aktuellt. Men skriver du det i tidningen så…

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons