Annons

Vellinge får eget mästerskap

En sedan länge avsomnad tradition i Vellinge Kommun återuppväcks den 14 juli. Då anordnas nämligen kommunmästerskap i fotboll – det första sedan 1979. Under torsdagen lottades de deltagande lagen mot varandra.
Sport • Publicerad 22 juni 2007
MFF-spelaren Joakim Nilsson, med moderklubb Höllvikens Gif, höll i lottningen tillsammans med Al Fluin från Here We Go. BILD: CHRISTIAN ANDERSSON
MFF-spelaren Joakim Nilsson, med moderklubb Höllvikens Gif, höll i lottningen tillsammans med Al Fluin från Here We Go. BILD: CHRISTIAN ANDERSSONFoto: 

Favorit i turneringen är självklart division två-laget Höllvikens Gif, som lottades mot Näsets FF och Västra Ingelstads IS, i den ena av mästerskapets två grupper.

– Spelarna i lagen tar det antagligen lite på skoj, men det är ändå lite prestige inblandat. Alla vill väl slå Höllviken, tror Al Fluin på sportreseföretaget Here We Go, som ligger bakom arrangemanget.

Annons

Bengt Christensson är tränare för Västra Ingelstad, och tror att alla lag har chans att vinna:

– Normalt sett vinner vi inte mot Höllviken, men här är matcherna bara på 25 minuter, så vem vet? Allt kan hända, bollen är rund.

Det är första gången på 28 år som det spelas ett kommunmästerskap i fotboll i Vellinge kommun, senast det hände var året 1979.

Samtliga av kommunens fotbollslag på seniornivå har tackat ja till turneringen, som går av stapeln den 14 juli på Möllevallen IP i Skanör. Det var också där, i Skanör Falsterbo IF:s klubbhus, som lottningen hölls under torsdagen.

Jonas Brorsson, tränare för BK Näset, tar inte alltför allvarligt på turneringen:

– Vi ser det som ett avstamp inför hösten, en rolig grej helt enkelt, säger han till TA.

Det bjuds inte bara på fotboll på Möllevallen den 14 juli. Al Fluin tror på en hel dags festligheter för hela familjen:

– Det blir en massa tävlingar och lotterier. Dessutom utdelas priset till det vinnande laget av en hemlig gäst, avslöjar han.

Christian Andersso

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons