Annons

Vellinge ångar på i damfemman

Toppmöte i damfemman mellan Stavsten och Vellinge " men ändå aldrig någon riktig kamp. "Vi hade väntat oss bättre motstånd", säger Vellinges fyramålsskytt Emma Christensen.
Sport • Publicerad 7 juni 2005
Vellinges Madeleine Ahlgren och Stavstens Talla Seasay i en närkamp. I bakgrunden planens gigant Veronica Persson. Bild: Tomas NybergFoto: 

Tabelltrean Stavsten mot tvåan Vellinge. En hård och tät drabbning? Nej, tyvärr kunde inte hemmalaget Stavsten bjuda upp till kamp. 0"7 (0"5) slutade matchen och Vellinge ser ut att springa rätt upp i division fyra.

– Ja, vi hoppas ju på det, det är målsättningen, säger lagledaren Anne-Lie Zetterberg.

Annons

Förre MFF-spelaren och svenska mästaren Veronica Persson sprider från sin innermittfältsposition stabilitet till hela laget och dessutom finns ett gäng spelare som vanemässigt gör massor med mål. En av dessa är Emma Christensen, 18, som smällde in fyra mot Stavsten.

– Ibland blir det bara något eller ett par mål men ibland stämmer det bättre. Men huvudsaken är att vi vinner och en bra passning är lika kul att slå, säger Emma som naturligtvis är nöjd med resultatet och spelet.

– Det var en rolig match. Men vi hade väntat oss bättre motstånd. Vi blev lite paffa när det gick så lätt, säger hon.

Frågan är alltså varför inte Stavsten lyckas mobilisera bättre när det gäller en derbymatch mot toppkonkurrenten Vellinge. Tränaren Mats Nielsen menar att laget inte gjorde det som var överenskommet på förhand. Kanterna släpptes och framför allt fick Veronica Persson styra och ställa som hon ville i första halvlek.

– Vi skulle plocka bort henne men det lyckades ju vi inte alls med i första. Vi spelar inte bra och de är bättre, inget snack, säger han.

En spelare får godkänt.

– Det var bara Gunilla Bengtsson som kom upp i normal standard. I andra halvlek plockade hon bort deras kapten (Veronica Persson) totalt, säger Mats Nielsen.

Stavsten halkade ner till fjärde plats i tabellen och säsongen har inte riktigt blivit vad man hoppats.

Anderslöv hade hoppats kunna ta sin andra seger i division fem men ett sent hemmamål till 3"3 gjorde att segern gick om intet. Tränaren Richard Lundh var trots allt nöjd:

– Stort beröm till alla i laget!

Annons

Den andra tränaren, Linda Lingren, fanns som vanligt på planen och hon blev tvåmålsskytt. Det tredje målet gjordes av Hanna Madsen.

IFK Trelleborg 2 hade inga problem mot Olympic. 4"0-segern var odiskutabel.

– Det var spel på en planhalva. De kämpade bra och hade en väldigt bra målvakt men det var inget att diskutera, säger IFK-tränaren Ulf Bengtsson. Oavgjort (1"1) mot Vången innebar en liten besvikelse för toppstridande IFK Trelleborg i damernas division fyra.

– Man får vara ärlig och säga att 1"1 var rättvist. De brände en straff också, säger Ulf Bengtsson.

Höllviken var i samma serie på väg mot tre poäng men Lund lyckades förhindra det med ett mål i det absoluta slutskedet. 3-3 slutade matchen.

– Domaren sa att det var tre sekunder kvar. Lite onödigt, vi förde matchen men släppte upp dem, säger Höllvikens lagledare Jerry Andersson som berättar att laget fortfarande dras med förkylningar.

Jonas Gustafsson

Fotboll Trelleborg Höllvikens Gif har kommit överens med TFF-försvararna Tobias Hansson, 18, och André Hansson, 19, om en övergång.
Fotboll Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons